Supersygehus giver håb i Østhimmerland

Østhimmerland tror på vækst, når det nye supersygehus kommer og skaber 6000 arbejdspladser lige syd for Aalborg.

Udsigten til 6000 arbejdspladser lige syd for Aalborg og et kæmpe byggeri i de næste fem år, får Østhimmerland til at vejre morgenluft.

Ejendomsmægler Torben Svendsen, Gistrupmægleren fra Gistrup kender markedet i området, og det rører allerede på sig.

- Jeg kan godt mærke at der er kommet øget efterspørgsel i de to år, jeg har drevet forretning i Gistrup, og jeg regner med, at den vil stige i takt med, at vi nærmer os år 2020, hvor sygehuset skal stå færdigt, siger han.

Også håndværkere og entreprenører fra Østhimmerland håber, at det store byggeri giver en effekt. Selve sygehusbyggeriet har et budget på 4.1 milliarder kroner, og de penge skulle gerne kaste arbejdspladser af sig i området.

Entreprenør Bjarne Brath siger:

- I og med at sygehuset ligger syd for Aalborg, så håber jeg, at det vil give arbejdspladser helt ned til Hadsund. Det vil give en kolossal effekt, fordi folk der flytter til, enten bygger nyt - eller går i gang med at renovere et ældre hus, siger Entreprenør Bjarne Brath.

Ejendomsmægler Torben Svendsen vurderer, at de nærmeste byer vil få først og størst gavn af det nye sygehus. Det vil sige Aalborg Øst, Klarup, Gistrup og Storvordeområdet, men han tror også at det vil skabe vækst længere væk

- Umiddelbart er det attraktivt at købe et hus indenfor en køreafstand af 15-20 minutter, og så kommer en stribe andre små byer i spil. Hvis man ikke lige har råd til et hus i Gistrup eller Klarup, kan man få noget mere for pengene i f.eks. Kongerslev eller Terndrup, siger Torben Svendsen, Gistrupmægleren.


Seneste nyt

fra Nordjylland