Sus på sanserne: Huset i børnehøjde

02:29

Huset i Aalborg holdt børnedag med kreative værksteder, musik og bevægelse. Alt sammen i børnehøjde.

Huset i Hasserisgade holdt børnedag med dans, yoga, jazz og kreativitet - alt sammen i børnehøjde.

I stueetagen er fingrene fedtet helt ind i ler i keramikværkstedet, på etagen ovenover er der gang i jazzscenen, og børn og voksne danser lystigt, mens der i salen på øverste etage bliver dyrket børneyoga og dans.

Det er børnedag i Huset i Hasserisgade i Aalborg. På denne augustlørdag tilbyder Huset en række af sine normale aktiviteter som musik, bevægelse og kreative fag - det er bare skruet helt ned i børnehøjde.

- VI vil gerne holde den her dag for at vise de tilbud frem, som vi har her i Huset. Og vi vil gerne vise, at det også er for børn, siger kulturhusleder i Huset, Michael Falk Marino.

Dagen bød også på børneloppemarked, hvor der blev købt og solgt alt fra tøj og dukker til legetøjsbiler og bøger, og så var Husets café også trukket i børnetøjet. Der blev serveret vegetarisk buffet til både frokost og aften. Det er der sådan set ikke noget nyt i, men i dagens anledning var det grønne måltid tilpasset de yngstes smagsløg med vegetariske miniburgere, salatbar og lidt mere simple retter end hvad køkkenet måske normalt kan finde på at servere.

Det er første gang, at Huset holder en decideret børnedag, men det er formentlig ikke den sidste. Samtidig har kulturhuset ansøgt om fondsmidler til at anlægge en natur. og kulturpark, som skal give de yngste endnu flere muligheder for at bruge huset til musikalsk, kropslig og sanselig udfoldelse.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord