Svær start for nordjyske atleter

Fredagen blev en barsk start for de nordjyske atleter til EM i Crossfit

Nordjylland deltager til EM i Crossfit med både et hold og en individuel atlet. Alle kommer de fra Crossfit Aalborg og alle har de kvalificeret sig til EM (Også kaldet "Regionals". Red) i løbet af foråret.

Holdet lå efter kvalifikationen nummer femten i Europa og målsætningen for holdet er, at de gerne vil beholde den placering efter EM.

Klaus Uggerhøj, der stiller op som individuel atlet, endte kvalifikationen som nummer fjorten og også han vil gerne forsvare den placering under EM.

EM afholdes i Ballerup og foregår over tre dage, hvor atleterne hver dag skal gennemføre et antal workouts, der både kan indeholde løb, vægtløftning, gymnastiske øvelser og udholdendenhed.

Og førstedagen fredag lå ikke godt til nordjyderne:

- Fredagens øvelser er ikke lige min kop te. Vi har blandt andet en masse såkaldte thrusters efterfulgt af klatring i reb og det er ikke lige en favoritkombination, forklarer Klaus Uggerhøj forud for dagens konkurrence.

Og Klaus Uggerhøj fik ret. I den første workout sluttede han skuffende som nummer 35 ud af de 40 mandlige EM-deltagere. Til gengæld sluttede han dagen stærkere af med en 22. plads i anden workout. Samlet ender han førstedagen på en 29. plads:

- Jeg er sådan set godt tilfreds. Første workout gennemførte jeg næsten 30 sekunder hurtigere end min bedste til til træning og anden workout omtrent lige så hurtigt som min bedste tid. Så samlet set kunne det ikke blive meget bedre, men lørdagen og især søndagen venter jeg mig meget af, forklarer Klaus Uggerhøj

Holdet lagde hårdt ud i første workout, hvor atleterne blandt andet skulle gennemføre to-personers dødløft og synkrone kropshævninger i mand-kvinde kombination. Her endte holdet på en delt 19. plads.

Til gengæld måtte holdet rykke en enkelt placering ned i anden workout og samlet endte det nordjyske hold på en 20.plads efter førstedagen.

- Det som jeg hæfter mig ved, er at vi holder de aftaler, vi har lavet og gennemfører de enkelte workouts i vores eget tempo, men ligesom for Klaus tror jeg, at holdet bliver bedre både lørdag og søndag hvor flere af øvelserne er discipliner, som vi har trænet meget intensivt, forklarer holdtræner Morten Hannesbo

Du kan se hele førstedagen af EM i Crossfit her:


Seneste nyt

fra Nordjylland