Svært at bremse spøgelsesbilister

02:06

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Søndag omkom en 18-årig ung mand, da han som spøgelsesbilist kørte ind i et tungt lastvognstog på motorvejen syd for Aalborg.

Vejdirektoratet har forsøgt sig med forskellige former for advarsel til bilisterne på afveje. Teknikerne forsøgte for at par år siden at lægge stålpigge ud på motorvejsfrakørsler, men de blev sat ud af drift efter få dage, fordi de også kunne flænse et dæk, når en bil kørte i den rigtige retning. Andre løsninger - som for eksempel rødt lys i vejbanen - har heller ikke virket. Efter sommeren skal en rapport med de forskellige løsninger evalueres.

Vejdirektoratet ønsker ikke at udtale sig om forsøgene. Rådet for Sikker Trafik vil ikke blande sig i Vejdirektoratets planer, men organisationen synes, at det er godt med forsøg.

-Det er altid fornuftigt at lave forsøg. Så bliver man klogere, men det er givet, at der på længere sigt skal findes en driftssikker løsning med at spærre af. De fleste spøgelsesbilister er nemlig spiritusbilister eller ældre demente borgere, og ingen af de grupper forstår budskaber på skilte, siger Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik.

Den store advarselshånd er kun opsat få steder i Nordjylland, blandt andet i Sæby