Svensker stjæler TV-millioner fra Viborg

Rasmus Jönsson blev helten, da han med to scoringer mod Viborg headede AaB op på Superligaens andenplads.

AaB dominerede fra start til slut, da Viborg søndag blev sendt hjem fra Nordjyske Arena med et 1-3-nederlag.

AaB's svenske angriber, Rasmus Jönsson, stod for scoringerne til 2-1 og 3-1, mens Kasper Kusk og Viborgs Thomas Dalgaard scorede kampens to første mål.

Kampen var ikke kun et slag om point. Det er nemlig efter 11. spillerunde, at der bliver fordelt TV-penge, og her kunne både Viborg og AaB med en sejr sikre sig andenpladsen, efter Esbjerg tidligere søndag tabte til OB.

AaB's sejr betyder derfor, at nordjyderne overhaler både Viborg og Esbjerg i tabellen, og de er dermed sikre på at indtage Superligaens andenplads, når TV-millionerne bliver fordelt ved spillerundens afslutning.

AaB's 1-0-scoring blev sat ind Kasper Kusk på et straffespark, som AaB-spilleren selv havde tilkæmpet sig.

Og det var et AaB-mandskab, som i løbet af hele kampen leverede powerplay foran Viborgs boks. Rasmus Würtz ramte blandt andet overliggeren i åbningsminutterne.

Men ud af ingenting fik Viborg i midten af første halvleg et hjørnespark, og det udnyttede den altid farlige Thomas Dalgaard. Målræven havde plantet sig ved siden af AaB-keeper Nicolai Larsen, og her blev bolden sendt ind i panden på Dalgaard, som vandt duellen mod Larsen og headede Viborg på 1-1.

AaB-presset aftog herefter lidt, men fem minutter før pausen fik Rasmus Jönsson alligevel bragt hjemmeholdet foran 2-1. Svenskeren kom først på et indlæg fra Kasper Risgård og dirigerede med et følt hovedstød bolden over Viborgs keeper, Michael Peskovic.

I anden halvleg forsatte AaB's massive dominans, og det kunne nemt været blevet til mere end Rasmus Jönssons andet mål, som lige som det første blev sendt i kassen med hovedet.

AaB kan derfor glæde sig over tre point og angiveligt omkring fire millioner kroner ekstra i klubkassen. Viborg må afvente til spillerundens afslutning for at se, hvilken position de ender på i tabellen.