Svenskerne sælger lettere øko-æg

Selvom danskernes efterspørgsel efter økologiske æg er stigende, så er det ikke noget, som de danske ægproducenter nyder godt af.

De danske ægproducenter vil gerne udvide for at kunne udnytte potentialet af den stigende efterspørgsel på økologiske æg i Danmark. Men ifølge producenterne selv står stramme regler i vejen for udvidelser.

- Vi vil gerne fordoble vores produktion, men kan i øjeblikket ikke få en afklaring af, hvordan reglerne bliver, siger ægproducent Henrik Sørensen, Flauenskjold til P4 Nordjylland.

De danske myndigheder fortolker EU-regler meget strammere end i andre lande. De danske høns skal blandt andet have lov til at brede sig over dobbelt så meget plads som deres svenske søstre.

- Så længe fortolkningen er strengere i Danmark, får vi økologiske æg ind af bagdøren fra Sverige, og mister samtidig et enormt potentiale i eksport af æg og ægprodukter, siger Ivan Jørgensen til P4 Nordjylland. Han er direktør for Hedegaard Foods i Hadsund, som er leverandør af næsten halvdelen af de danske økologiske æg.

Cirka 6 procent af de økologiske æg importeres fra Sverige.

Det skriver P4 Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland