Svigter truede dyrearter

På trods af, at kommunerne efter 2007 skulle tage sig særligt af truede dyrearter, har over halvdelen af de danske kommuner intet gjort. Dette gælder også en række nordjyske kommuner, hvor Brønderslev kommune ikke har gjort noget for at bevare odderen.

De nordjyske kommuner fik i 2007 til opgave at passe på truede dyrearter. Men flere kommuner har ikke gjort noget.

En rundspørge blandt de danske kommuner, lavet af Danmarks Naturfredningsforening, viser nemlig at 38 danske kommuner ikke lever op til den opgave, de blev stillet af daværende miljøminister, Connie Hedegaard, i 2007.

Dengang blev kommunerne bedt om at passe særligt godt på hver deres truede dyreart. Men flere af de nordjyske kommuner har ikke gjort noget for at forbedre forholdene for de truede dyrearter. En af de kommuner er Brønderslev.

- Det er et spørgsmål om prioritering, siger formand for miljø- og teknikudvalget i kommunen, Mikael Klitgaard.

For eksempel fik Hjørring kommune til opgave at passe på den røde glente, Mariager Fjord skulle passe på den lysbugede knortegås og i Brønderslev skulle de passe ekstra godt på odderen.

Men i Brønderslev har man ikke gjort noget specielt for at forbedre forholdene for netop odderen.

- Det er simpelthen for dårligt, siger Thorkild Kjeldsen, regionsformand for Danmarks Naturfredningsforening i Nordjylland.

Ifølge ham skulle kommunen have registreret hvilke dyr, de har, samt undersøge hvordan man kunne bevare dem, og det skulle allerede have været gjort i 2010.

Alligevel er man i Brønderslev Kommune sikre på, at odderen nok skal klare sig.

- Vi har ikke gjort noget specielt for en løgfrø, en sommerfugl, eller en odder, men hvis du har en god natur, så er odderen der også, siger Mikael Klitgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland