Svindlere bruger falsk nummer

Engelsktalende svindlere ringer til private nordjyder fra synligt nummer, men nummeret er falsk.

En lang række nordjyder bliver for tiden ringet op af engelsktalende personer, som på mere eller mindre gebrokkent engelsk forsøger at narre sig adgang til deres private computer.

En af dem, der har prøvet at blive ringet op, er Olav Back fra Sæby. Onsdag morgen blev han ringet op af en kvinde, som tilsyneladende ville hjælpe ham med et problem i Windows. I virkeligheden har hun formentlig ville have fjernadgang til hans computer for at få adgang til personlige oplysninger og netbank.

-  Jeg synes, det var noget mærkeligt noget. Hvis hun ville mig noget med computeren kunne hun da bare sende en mail, siger Olav Back.

Kvinden der ringede til Olav Back ringede fra synligt nummer, og det samme har været tilfældet i en række andre eksempler fra seere, der har henvendt sig til TV2/Nord. En enkelt seer har sporet et nummer til Texas i USA, men det er formentlig slet ikke her, opkaldet stammer fra, forklarer en ekspert i IT-sikkerhed.

- De kan angive hvilket som helst nummer som et afsendernummer. De er meget professionelle, siger Steen Pedersen, IT Sikkerhedsrådgiver ved MacAfee.

Hvis man bliver ringet op af svindlerne, er det bedste man kan gøre ifølge Steen Pedersen at lægge røret på.


Seneste nyt

fra Nordjylland