Svinkløv-debat deler vandene

Niels Hausgaard mener ikke, at branden på Svinkløv Badehotel er en katestrofe. Det skaber massiv debat blandt borgerne på Facebook.

- Jeg vil ikke have det trukket ned over hovedet, at det er en stor tragedie og en katastrofe, fordi det er det ikke. Katastrofe det er det, der sker i Syrien. Og nu er der så brændt et gammelt træhus i Svinkløv.

Sådan lød det fra Niels Hausgaard da TV2 Nord talte med ham søndag om den voldsomme brand, som hærgede Svinkløv Badehotel. 

En udtalelse, som nu sætter gang i en massiv debat på Facebook blandt læsere og seere.  

I kommentarerne er det dog tydeligt, at sangernes holdning deler vandene.

quote Det er jo helt op til den enkelte, om man betegner det som en katastrofe. Man kan jo mærke efter i sin mave. Og min har gjort ondt. For turisterhvervet og brandingværdien er det uden diskussion en katastrofe for Lokalområdet.

Martin Eigenbrioth, Facebook-bruger

- Hausgaard skal ikke devaluere min oplevelse af denne brand. Og jeg er en helt almindelig nordjyde, der ikke har behov for at tage del i en 'dem' og 'os' diskussion. Jeg vil gerne have lov til at sørge over at hotellet er væk - uden at skulle tage stilling til alle verdens elendigheder... det kan jeg så gøre en anden dag, skriver nordjyske Berit Lynge Lassén.

- Det er jo helt op til den enkelte, om man betegner det som en katastrofe. Man kan jo mærke efter i sin mave. Og min har gjort ondt.  For turisterhvervet og brandingværdien er det uden diskussion en katastrofe for Lokalområdet. Så er det nok mere den jyske underdrivelse der afgør hvor man befinder sig på skalaen fra "katastrofe" til "lidt træls", skriver Martin Eigenbroth.

- Niels Hausgaard kan mene hvad han vil - jeg synes, at der er meget trist, at en kulturskat er væk. Jeg er hverken rig eller kendt, men har bare nydt den ånd og skønhed der var omkring huset. Jeg vil ikke betegne det som en katastrofe, men et tab der ikke kan erstattes. Man kan tale om katastrofe, hvis gæsterne var indebrændt, men sådan gik det heldigvis ikke, skriver Helle Cajsa Dørge.

De fleste anerkender dog Niels Hausgaards holdning, og synes, det er på tide, at denne udmelding kommer.

- Tak Niels endelig en der siger det som det er!!! Latterligt at et brændt hus kan få så megen omtale... bare fordi det er de riges og kendtes legeplads, skriver Søren Kjær Hansen.

- Manden har jo ret. Ingen døde, så der er ikke tale om en katastrofe. Et tab for dem, hotellet har betydet noget for, men at omtale det som 'tragedie' eller 'katastrofe' er godtnok en overdrivelse af dimensioner. Men overdrivelse fremmer jo forståelsen, skriver Lene Bonde.

- Han har ret! Familier, der rammes økonomisk, behandlingen af vores ældre, syge og handicappede, nedskæringer i det offentlige, krige og naturkatastrofer kan betegnes som tragisk, trist og at være på katastrofekurs. Ikke et brændt hotel, skriver Rikke Steen. 

Hele 3.600 har givet Niels Hausgaards udtalelse et like, imens 135 har udtrykt, at de er vilde med det, og kun seks personer er rasende over det.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland