Svinkløv-kok skal kæmpe om verdensmestertitel

Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel skal repræsentere Danmark ved det uofficiele europa - og verdensmesterskab Bocuse d'Or.

I en konkurrence mod fem andre kokke skulle den anerkendte kok Kenneth Toft-Hansen, der plejer at slå sine folder på Svinkløv Badehotel, lave mad med temaet  Bresse-Kylling og skalddyr. Og det klarede han til bavour.

Han kokkerede sig direkte til en plads som den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d'Ors kandidat og skal derfor repræsentere Danmark ved de kommende europa - og verdensmesterskaber. 

- Jeg er utrolig glad for igen at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d´Or, og jeg er til fulde klar over det pres, der hviler på mine skuldre. Jeg er meget stolt af den tiltro I har vist ved at kåret mig til kandidat, lyder det fra kokken selv. 

Hans kokkerering overlod ingen tvivl hos dommerpanelet, der var meget imponerede over hans retter. Den tidligere sølvvinder ved Bocude d'Or og dommerJeppe Foldager sagde følgende efter Kenneth Toft-hansen havde vundet kandidat-titlen. 

- Kenneth viste stor kreativitet og vidste, hvad han ville. Det var nogle overbevisende retter, så jeg er ikke i tvivl om, at han igen kan gøre sig bemærket i international sammenhæng. Jeg er helt tryg ved, at Kenneth Toft-Hansen skal repræsentere Danmark. 

For at komme videre til verdensmesterskaberne, skal han først klare sig godt igennem i de europæiske mesterskaber, der finder sted i Torino i juni 2018. Men mon ikke, han klarer den. Det er i hvert fald ikke en uvant situation, han befinder sig i, for for to år siden var han også Danmarks kandidat til den internationale konkurrence Bocuse d'Or. Der vandt han en sølvmedalje i de europæiske mesterskaber og kune gå hjem med en 6. plads ved verdensmesterskabet, der foregår i Lyon. 

Verdensmesterskabet i Lyon finder sted i 2019. 

Siden den alt-ødelæggende brand natten til den 26. september sidste år har køkkenchefen på Svinkløv Badehotel været uden køkken - og derfor ude af stand til at gøre dét, han er allerbedst til - nemlig at lave mad. Men har man ikke selv et køkken, så må man låne et. Det gjorde den prisvindende kok i debruar, da han var inviteret til gourmet-festival i Tyskland. Med sig havde han en ganske særlig ingrediens, som heldigvis overlevede branden. TV2 Nord var med i Tyskland, og du kan se indslaget her. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland