Svinkløvbrand sender minister i arbejdstøjet

Da Svinkløv badehotel brændte, ville alarmcentralen ikke sende en brandbil af sted før den præcise adresse blev oplyst. Den sag får nu justitsministeren til at igangsætte en undersøgelse.

En kvinde ringede den 26. september til alarmcentralen for at anmelde, at Svinkløv badehotel stod i flammer. Hun kunne dog ikke oplyse den præcise adresse, og derfor nægtede alarmcentralen at sende en brandbil afsted. Den sag har nu fået justitsminister Søren Pape til at igangsætte en kortlægning skriver beredksabsinfo.dk.

- Det er helt afgørende for mig, at politiet tager borgerne alvorligt og møder borgerne med respekt. Hvis man ringer til alarmcentralen, skal myndighederne tage hånd om situationen og opføre sig ordentligt og hjælpsomt samt sikre, at den nødvendige hjælp kommer frem hurtigst muligt, siger Søren Pape, Justitsminister. (Konservative)

Kvinden, der som den første prøvede at anmelde branden på Svinkløv, oplevede, at hun fik skældud af vagthavende ved alarmcentralen. Det kunne TV2 fortælle kort efter branden.

- Kortlægningen skal blandt andet fokusere på, hvilken oplevelse borgerne har, når de indgiver en anmeldelse, eller når de ringer til alarmcentralen, og hvordan myndighedsindsatsen kan forbedres, oplyser Søren Pape Poulsen.

Den uafhængige politianklagemyndighed er ved at kigge på sagen med alarmopkaldet fra Svinkløv. Derfor vil rigspolitiet endnu ikke kommentere på den pågældende sag.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland