Svømmestjerne efter OL-pris: - Jeg tager stadig bussen

Med i prisen fulgte 75.000 kroner. Foto: Kresten Mosbæk Gravesen

02:17

Foran tusindvis af mennesker i BOXEN i Herning og flere hundredetusinde tv-seere blev Viktor Bromer kåret som 'Danmarks Olympiske Håb' forud for OL i Rio til sommer.

1 af 2

22-årige Viktor Bromer fra Aalborg Svømmeklub modtog lørdag aften prisen som 'Danmarks Olympiske Håb' ved DR-gallashowet Sport 2015 i Herning.

Danmarks måske største svømmetalent, Viktor Bromer, har ikke noget kørekort. Når den 22-årige Aalborg-svømmer skal rundt fra sin lejlighed i Kærby, er det altid med hjælp fra en cykel eller et lift fra bedsteforældrene, der bor i Aalborg Øst.

Da han søndag eftermiddag kom hjem fra Sport 2015 i Herning med titlen som 'Danmarks Olympiske Håb og en check på 75.000 kroner, ankom han ikke til Aalborg med taxa eller tog - det var med x-bus 960 via Viborg.

- Busserne var hurtigere end toget. Så kunne jeg jo lige så godt tage en bus, siger Viktor Bromer, da TV2 Nord fanger ham ved Aalborg Busterminal.

Prisen som 'Danmark Olympiske Håb' er uddelt af Dansk Idrætsforbund og Team Danmark og går til en kommende OL-debutant under 25 år, der præsterer på højeste internationale niveau.

Med den nye titel er forhåbningerne blevet endnu større til Viktor Bromer frem mod OL i Rio - men mormor og morfar er sikre på, at benene bliver holdt solidt på jorden.

- Han er den Viktor, han altid har været. Han kan ikke ændre sig, lyder fra Arne B. Jensen og Annita Nyboe Jensen.

Selvom Viktor Bromer er vokset op i Aarhus-egnen, har han allerede taget den nordjyske ydmyghed til sig - og han vil holde sig til bussen frem for taxa i fremtiden.

- Jeg holder benene på jorden, slutter han smilende.

Viktor Bromer stiller op til OL i Rio i favoritdisciplinen 200 meter butterfly, som han vandt EM-guld i tilbage i 2014.

Flere nyheder fra TV2 Nord