Svømmetalent på jagt efter kanontid

Christian Kornum fra Dronninglund skulle sætte personlig rekord for at komme til Danish Open.

Inden i dag var 57 hundrededele alt, der adskilte Christian Kornum fra Dronninglund fra at komme med til et af landets største svømmestævner, Danish Open, i 50 meter rygsvømning. Derfor skulle det 15-årige svømmetalent give fuld gas ved weekendens regionsmesterskaber i Hjallerup.

- Hvis alt går, som det skal, og alle timinger passer, så vil det kunne lade sig gøre, påpeger Christian Kornum overfor TV2 Nord inden dagens finale i 50 meter ryg.

Også Christian Kornums træner i svømmeklubben Søhesten fra Hjallerup troede på det unge talent, der de seneste år konstant har ligget i top ti i Danmark.

- Chancen er der. Den er der helt klart, men det kræver, at han svømmer stærkt. Han skal svømme rigtig stærkt i dag, siger konkurrencetræner i Søhesten Line Niss Bjerregaard.

Danish Open bliver afviklet til april næste år på Bellahøj Svømmestadion i København. Det er et af landets største svømmestævner, hvor kun de bedste får lov at starte. Christian Kornum skal svømme de 50 meter rygsvømning på 28,72 sekunder for at komme med. Det vil kræve en forbedring af hans personlige rekord med godt et halv sekund.

Desværre så kikser det allerede i starten for det unge svømmetalent. Christian Kornum glider i afsættet, og det tab får han aldrig indhentet. I mål er han næsten to sekunder fra kvalifikationskravet til Danish Open.

- Jeg følte mit løb gik rigtig rigtig dårligt. Jeg gled i starten, så jeg kom hurtigt bagud. Jeg tror simpelthen ikke, jeg fik sat fødderne ordentlig, og det er jo en typisk begynderfejl, så det var ikke så godt, forklarer Christian Kornum til TV2 Nord, inden hans træner følger op med lidt opmuntrende ord.

- Det er rigtig ærgeligt, der er ikke noget at gøre ved det. På en 50 meter, så er der mange ting, der kan gå galt, og desværre gjorde der det den her gang, siger Line Niss Bjerregaard.

Christian Kornum kan trøste sig med, at han ikke helt misser Danish Open. Svømmetalentet kvalificerede sig allerede lørdag til stævnet i disciplinen 100 meter brystsvømning, og ved et stævne senere på året får han igen chancen for at kvalificere sig i 50 meter ryg.

I alt 300 svømmere fra 13 klubber fordelt over hele Nordjylland deltog i weekendens regionsmesterskaber i Hjallerup.


Seneste nyt

fra Nordjylland