Sydkorea vil have Chung Yoo-ra udleveret

Rigsadvokaten har modtaget en begæring fra Sydkorea, som vil have udleveret den 20-årige Chung Yoo-ra, der lige nu sidder fængslet i Aalborg.

Søndag aften anholdte Nordjyllands Politi den sydkoreanske kvinde Chung Yoo-ra, som var efterlyst af Interpol, da hun formodes at spille en rolle i en større sydkoreansk korruptionssag.

Nu har Rigsadvokaten så modtaget en udleveringsbegæring fra det sydkoreanske udenrigsministerium, og nu skal der tages stilling til, om der er grundlag for at udlevere kvinden.

- Nu har vi modtaget udleveringsbegæringen. Den indeholder rigtig mange sider, som vi nu sætter os ned og gennemgår grundigt. Først herefter kan vi afgøre, om Chung Yoo-ra kan blive udleveret til Sydkorea, siger statsadvokat Mohammad Ahsan fra Rigsadvokaten.

For at Chung Yoo-ra skal kunne blive udleveret, skal betingelserne i den danske udleveringslov være opfyldt. Rigsadvokaten vurderer fortsat, at det nu vil tage nogle uger, før der vil blive truffet en afgørelse:

- Men præcis hvor lang tid sagsbehandlingen tager, afhænger blandt andet af, hvor juridisk komplicerede forhold, udleveringsbegæringen rejser, siger statsadvokat Mohammad Ahsan.

Chung Yoo-ra er af domstolene varetægtsfængslet indtil den 30. januar. Mohammad Ahsan oplyser, at hvis Rigsadvokaten ikke når frem til en afgørelse inden da, vil det være naturligt at bede retten om at forlænge varetægtsfængslingen yderligere.


Seneste nyt

fra Nordjylland