Sydkoreaner er varetægtsfængslet fire uger mere

Retten i Aalborg har besluttet, at den sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra skal blive i fængsel i yderligere fire uger.

Den 20-årige sydkoreanske Yoora Chung blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør 2. januar, og er ifølge de sydkoreanske myndigheder, er en af de mest eftersøgte personer i Sydkorea. Derfor ønsker Sydkorea hende udleveret. 

Retten i Aalborg har dog netop besluttet, at den unge kvinde fortsat skal være varetægtsfængslet i Danmark. Foreløbig fire uger mere. Rigsadvokaten har nemlig bedst det sydkoreanske justitsministerium sende flere oplysninger i sagen.

 

 

Den anholdte kvinde er mistænkt for at være involveret i hvidvaskning og svindel for op mod 668 millioner US Dollars. Ifølge Koreatimes er hun en central figur i en korruptionsskandale, der involverer hendes mor Choi Soon-sil, der er en af den suspenderede præsidents gamle veninder.  Yoora Chung er især selv kendt for sine evner indenfor ridning. 

Under anholdelsen oplyste Yoora Chung uopfordret, hvem hun var, og at hun var bekendt med efterlysningen af hende. Hun opholdt sig i Danmark i forbindelse hestesport.

 

 

Hun blev anholdt på baggrund af et tip fra en  koreansk journalist, der ledte politiet på sporet af den 20-årige koreaner, der siden jul har været efterlyst hos Interpol.

 

 

Anholdelsen af den unge kvinde foregik under massiv pressebevågenhed ikke mindst fra sydkoreanske medier.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland