Aalborg inspirerer: Sydkoreanere vil lære af hvordan ældre nordjyder har det

Et sydkoreansk tv-hold er lige nu i gang med tv-optagelser i Aalborg. De skal fortælle millioner af seere derhjemme om den danske ældrepleje. For i Korea vokser andelen af plejekrævende ældre på samme måde, som den gør i Danmark.

Danmark er ikke det eneste sted, hvor man får flere ældre som presser de offentlige budgetter. I Sydkorea har man samme udfordring og Aalborg Kommune har lige nu besøg af et filmhold fra den største sydkoreanske tv-kanal, som skal optage to udsendelser om den kommunale ældrepleje i Danmark.

- Vi har valgt Danmark, da det er kendt som et land, der har velfungerende forhold for ældre. Derfor vil vi gerne lave nogle udsendelser, fortæller Chang-youn Lee, teammanager, National Health Insurance Service, Sydkorea.

Han er sammen med et tv-hold lige nu i Aalborg for blandt andet at se på, at man her gør meget for at de ældre kan blive hjemme i egen bolig fremfor at skulle på plejehjem. 

- Jeg er meget stolt over, at vi kan fortælle hvor god en ældreomsorg og pleje, vi har i Aalborg Kommune, siger Jørgen Hein (Rad.V.) og ældrerådmand i Aalborg Kommune, da han mandag tog imod den sydkoreanske delegation.

Der bor 50. mio i Sydkorea, og det er et af de lande, hvor der bliver født allefærrest børn, og dermed et land, der i høj grad også er præget af en voksende ældre befolkning. Særligt genoptræning og boformer for ældre er noget, som har fanget koreanernes interesse i Aalborg. 

Det er Healthcare Denmark, som har stået for planlægning af besøget, og man oplever en stor interesse fra udlandet for, hvordan vi gør i Danmark. 

- Aalborg har et meget godt ry, for her er den ældre i fokus, og vi oplever en stor interesse fra udlandet for hvordan vi gør i Danmark. De søger simpelthen inspiration, fortæller Mads Thorup Langelund, Semior Consultant, Healthcare Danmark.

 

De næste tre dage byder på flere optagelser i det nordjyske, men besøget ser allerede ud til at være blevet en succes.

 

- Jeg har lært meget i dag, og kan se hvorfor, Danmark er kendt som et af verdens mest lykkelige lande. Når jeg kommer tilbage til Sydkorea, vil jeg gerne indføre nogle af de her ting, fortæller Chang-youn Lee, teammanager, National Health Insurance Service, Sydkorea.

Efter planen skal programmerne vises på koreansk tv, når Kronprinsparret besøger landet i maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland