Politi måtte skride ind over koreanske journalister

02:20

Nærgående mediefolk i Nordjylland for at dække korruptionsskandale blev for nærgående. Video: René Ryom

Foto: René Ryom

Foto: René Ryom

1 af 3

Koreanske journalister valfarter til Nordjylland efter anholdelsen af en 20-årig kvinde søndag - og de er så ivrige i deres jagt på oplysninger, at politiet må træde til.

Skulle man være i tvivl om, hvor stor en sag Nordjyllands Politi er blevet del af med anholdelsen og varetægtsfængslingen af Yoo-ra Chung 1. januar, bør de mange sydkoreanske journalister, der er i Nordjylland netop nu, give et fingerpraj.

For der er mange af dem, og de skyr ingen midler for at få nye oplysninger i sagen. Dagen igennem har de koreanske journalister og fotografer været massivt til stede på adressen i Gug, hvor den 20-årige Yoo-ra Chung blev anholdt søndag.

Her har de ihærdigt forsøgt at få husets øvrige beboere i tale, men det har været uden held.

I den forbindelse er de i flere tilfælde trådt ind på privat ejendom, har gået rundt i private haver og gentagne gange ringet og banket på døre og vinduer, så Nordjyllands Politi til sidst blev tilkaldt og måtte give de koreanske journalister en lektion i dansk lovgivning om privat ejendom.

Det oplyser TV2 Nords reporter på stedet.

Læs også 20-årig sydkoreansk kvinde fængslet i Aalborg

Yoo-ra Chung kræves udleveret til Sydkorea som del af en større sag, der involverer både rigsretssag mod præsidenten i Sydkorea og en svindelsag, der har Yoo-ras mor i hovedrollen. 

Læs også Danmark er blevet en stor del af skandalesag

Yoo-ra Chung blev mandag varetægtsfængslet i fire uger, mens det diplomatiske arbejde med at få hende udleveret foregår. Hun kærede afgørelsen til landsretten, som dog tirsdag eftermiddag har valgt at stadfæste varetægtsfængslingen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord