Politi måtte skride ind over koreanske journalister

Koreanske journalister valfarter til Nordjylland efter anholdelsen af en 20-årig kvinde søndag - og de er så ivrige i deres jagt på oplysninger, at politiet må træde til.

Skulle man være i tvivl om, hvor stor en sag Nordjyllands Politi er blevet del af med anholdelsen og varetægtsfængslingen af Yoo-ra Chung 1. januar, bør de mange sydkoreanske journalister, der er i Nordjylland netop nu, give et fingerpraj.

For der er mange af dem, og de skyr ingen midler for at få nye oplysninger i sagen. Dagen igennem har de koreanske journalister og fotografer været massivt til stede på adressen i Gug, hvor den 20-årige Yoo-ra Chung blev anholdt søndag.

Her har de ihærdigt forsøgt at få husets øvrige beboere i tale, men det har været uden held.

I den forbindelse er de i flere tilfælde trådt ind på privat ejendom, har gået rundt i private haver og gentagne gange ringet og banket på døre og vinduer, så Nordjyllands Politi til sidst blev tilkaldt og måtte give de koreanske journalister en lektion i dansk lovgivning om privat ejendom.

Det oplyser TV2 Nords reporter på stedet.

Yoo-ra Chung kræves udleveret til Sydkorea som del af en større sag, der involverer både rigsretssag mod præsidenten i Sydkorea og en svindelsag, der har Yoo-ras mor i hovedrollen. 

Yoo-ra Chung blev mandag varetægtsfængslet i fire uger, mens det diplomatiske arbejde med at få hende udleveret foregår. Hun kærede afgørelsen til landsretten, som dog tirsdag eftermiddag har valgt at stadfæste varetægtsfængslingen.


Seneste nyt

fra Nordjylland