Syg familie udvises til Kosovo

Justitsministeriet sender familien ud af landet, mens handicappede Blerina er i behandling.

Ægteparret Pira og deres tre teenagebørn blev i dag tvunget til at forlade deres hjem i Fjerritslev. De skal tilbringe natten i Sandholmlejren, inden de i morgen skal på et fly tilbage til Kosovo. Det sker, selvom datteren er midt i et længere behandlingsforløb, som Udlændingestyrelsen har bevilliget.

15-årige Blerina Pira er spastisk lammet. I april sidste år kom hun til Danmark sammen med sine forældre.

- Jeg kom hertil for at Blerina skulle blive opereret, og mit eneste håb var, at hun skulle komme til at gå selv. Det er meget hårdt for os. Hvor er retfærdigheden, spørger Ajna Pira.

Onsdag formiddag, femten måneder efter ankomsten til Danmark, måtte familien tage fra deres hjem til Sandholmlejren. Selvom sagen stadig behandles, vil Justitsministeriet sende dem tilbage til Kosovo nu.

Det paradoksale er, at Udlændingestyrelsen ellers har bevilliget familien Pira et tilskud på over 80.000 kroner til Blerinas behandling - en behandling, der er i fuld gang på Aalborg Universitetshospital.

- Det er ganske uforsvarligt og uacceptabelt, at sende den her familie tilbage til Kosovo, siger familiens advokat Bruno Mikkelsen.

Begge Blerinas forældre lider af psykiske problemer, og selvom der ifølge Udlændingeloven kan gives opholdstilladelse til personer med den slags handicap, så trækker Justitsministeriets afgørelse stadig ud. Familiens advokat er ikke imponeret af ministeriets håndtering af sagen.

- Jeg finder det skræmmende, at man skal rykke i ministeriet rigtig mange gange, men stadig ikke får nogen svar, siger han.

Blerina har i august måned tre behandlingstider ved Aalborg Universitetshospital.


Seneste nyt

fra Nordjylland