Syg Zairi får ophold

 Syg Zairi får ophold

Den serbiske flygtning Mirsad Zairi fra Mariager, får lov til at blive på ubestemt tid. Han blev i går undersøgt af to læger fra Amnesty International. De konkluderer i deres rapport, at han er blevet tortureret og er syg. Det har tilsyneladende fået mynd

Mirsad Zairi har flere ar på kroppen, der vidner om fysisk tortur, som han har fået, mens han sad fængslet i Serbien og så lider han af Post Traumatisk Stress Syndrom, med fare for at blive mere syg. Det konkluderer de læger fra Amnesty International, der undersøgte Mirsad Zairi i Vestre Fængsel i går.

Mirsad Zairis advokat Anne Land har netop fået at vide, at den serbiske flygtning nu får lov at blive i Danmark og skal dermed ikke sendes ud af landet i morgen.

- Det er dejligt, at vi er noget så langt, men det er underligt, at jeg skal finde ud af det af omveje i stedet for at politi og ministerium underetter mig med en enkelt mail, siger Anne Land til TV2/NORD.

En sammenslutning af præster og menighedsrådsfolk i Mariager har i over fire år kæmpet for Mirsad Zairi. Det vil de fortsætte med, indtil han får en humanitær opholdstilladelse i Danmark.

- Der her sag er så åbenlyst urimelig, at vi vil blive ved med at kæmpe for Mirsad, så han kan blive i landet, siger talsmand for præsteinitiativet Peter Toubøl til TV2/Nord.

Hvor længe Mirsad Zairi fortsat skal sidde fængslet og hvilken form hans sag genoptages under er endnu uvist.


Seneste nyt

fra Nordjylland