Syge asketræer viger for udsigt

Flere større træer i Mariager er efterhånden så syge, at de skal fældes. Det betyder bl.a. at der bliver åbnet op omkring pavillonen i Munkholmanlægget.

- Vi har i samarbejde med Mariager Kirke haft kastanjetræerne på Kastanja Allé under opsyn i noget tid, siger Sara Holbak fra afdeling for Park og Trafik i en pressemeddelelse.

Fagfolk har løbende vurderet træernes tilstand, og flere af dem er svækkede.

- Enkelte af træerne er så syge, at der er risiko for, at de kan tabe større grene. Særligt er der ét træ, der står meget uheldigt, så der kan være fare for, at de nedstyrtende grene rammer en person. Det skal vi selvfølgelig undgå, så vi har været i dialog med kirken og besluttet at fælde træet, siger Sara Holbak.

I forbindelse med overvågningen af de syge træer på Kastanje Allé har kommunen også gennemgået Munkholmanlægget. Flere asketræer i anlægget har vist sig at være ramt af et udbrud af svampen asketoptørre, der slår træerne ihjel.

- Asketoptørre er et stort problem i hele Europa i disse år. Vi har valgt at være på forkant og fælde en mængde træer i anlægget, så man kan færdes sikkert, også i fremtiden, siger Sara Holbak.

Da kommunen alligevel skal i gang med trærydningen i anlægget, har man sammen med Munkholm-komitéen planlagt, at der skal åbnes op omkring pavillonen. Det kan i sidste ende betyde er der bliver genskabt noget fjordudsigt.


Seneste nyt

fra Nordjylland