TV2 Nord

Sygehus Thy-Mors: take away-mad

Fra i dag tilbyder sygehus Thy-Mors take away-mad til samtlige medarbejdere og deres familier.

<b>Tre forskellige menuer</b>
De 900 medarbejdere på sygehuset kan vælge mellem tre forskellige menuer, som skifter hver måned. Og der er - som i sygehusets kantinemad i det hele taget - lagt vægt på både at tilbuddet skal være sundt, i høj grad økologisk og med friske råvarer. Fedtprocenten i måltidet er maksimalt 30 procent.

- Vi er som sygehus vant til at forny os. Det gør vi konstant, når det gælder behandlingen af patienter. Men det gør vi også i vores funktion som arbejdsplads og arbejdsgiver. Og vi er fast besluttede på, at vores medarbejdere skal opleve os som en god og meget attraktiv arbejdsplads, siger sygehusdirektør Kurt Nielsen.

- Vi ved, at mange familier har travlt i hverdagen, og vi håber at vi med dette nye tilbud kan bidrage lidt til, at vores medarbejdere får en lidt bedre hverdag med lidt mindre stress sammen med deres familie, siger Kurt Nielsen.

<b>Take away konceptet</b>
Ideen om at etablere take away-konceptet kommer fra sygehusets værdigruppe med repræsentanter for alle medarbejdergrupper.
Værdigruppen har siden efteråret leveret en række konkrete forslag til sygehusledelsen. Alle funderet i ambitionen om at gøre Sygehus Thy-Mors attraktiv for både patienter og medarbejdere.

<b>Nemt og sundt</b>
Cheføkonoma Mie Nielsen lægger meget vægt på, at madtilbuddet ikke bare er nemt og smager godt, men også er sundt.

- Vi arbejder meget med kostpolitik i køkkenet i det hele taget. Og vi vil være sunde! Vi vil tilbyde både medarbejdere og patienter sund mad hver dag. Det skal selvfølgelig også afspejles i dette nye tilbud, siger cheføkonomaen.

<b>Prøver den på manden</b>
Smagen kommer dog heller ikke til at fejle noget, lover Mie Nielsen.

- Jeg afprøver den på manden derhjemme i Nykøbing, før jeg vælger månedens menu. Derfor er jeg helt sikker på, at vi tilbyder det ypperste, når vi går i gang med take away-mad, siger Mie Nielsen.

<b>Menu i marts</b>
- Bankekød i stegesovs med kartoffel-urtemos og bagte rodfrugter.
- Chili con carne med bagte urter.
- Sejfilet med sennepssovs - persillekartofler og porremix.

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto