Sygehusstrejke kan koste dyrt

Den varslede konflikt på landets sygehusene kan få langvarige følger også i Nordjylland. Det vil tage op mod et år at indhente blot én uges strejke.

Det vil tage det nordjyske sygehusvæsen op mod et år at indhente det tabte i tilfælde af blot én uges strejke. Det vurderer Per Christiansen, sundhedsdirektør i Region Nordjylland, skriver Nordjyske Stiftstidende.
- I forvejen har vi speedet produktionen så meget i vejret, at jeg tvivler på, at vi kan skrue ret meget mere op for tempoet. Derfor vil det gå langsomt med at indhente tabt terræn på ventelisten, siger han.
Sundhedskartellet, som blandt andet omfatter sygeplejerskerne, har varslet konflikt på de danske sygehuse fra 1. april. Det sker, efter at forhandlingerne med Danske Regioner er brudt sammen.
En konflikt vil i praksis lamme sygehusene bortset fra akutte tilfælde og livstruende sygdomme. Alle andre planlagte behandlinger vil blive aflyst. De næste uger vil der blive aftalt et nødberedskab, som skal sikre, at
konflikten ikke koster menneskeliv.
Eneste mulighed for at undgå en landsomfattende sygehusstrejke er, at de to parter begge accepterer et mæglingsforslag fra forligsinstitutionen. Men alt tyder i øjeblikket på, at det ender med strejker, som regeringen har mulighed for at forsøge at stoppe med et lovindgreb.


Seneste nyt

fra Nordjylland