Symfoniorkester spiller live til Harry Potter-film

01:48

Det er verdenspremiere, når Harry Potter filmen De Vises Sten bliver vist på det store lærred i Gigantium i sammenspil med Aalborg Symfoniorkester, der spiller musikken.

Harry Potter-fans kan nu opleve den fulde underlægningsmusik fra den første film i serien om den forældreløse dreng live med Aalborg Symfoniorkester - mens den populære film vises på det store lærred.

-  Jeg tror, det bliver en fest, der er en rigtig god stemning i orkestret, og det er sjov musik at spille, siger oboist i Aalborg Symfoniorkester Jenny Sjöberg.

Det er Musikkens Hus, der har fået kontrakt med Warner Bros. og dermed fået lov til at vise Harry Potter-filmen. Aalborg Symfoniorkester kommer til at fremføre hver eneste tone fra filmen. Men når musikken skal være synkron skal orkestret også, og det er en af de helt store udfordringer, når symfoniorkestret går på scenen.

- Du skal være tight og oppe på dupperne og være med på, at det er en samlet oplevelse af film og musik på samme tid, siger musikchef for Aalborg Symfoniorkester, Jan Kvistborg.

For symfoniorkesteret er koncerten med De Vises Sten en afveksling fra de traditionelle musikstykker, som de plejer at spille.

- Det er altid anderledes at spille til film. Harry Potter har jo forskellige temaer og filmen har jo forskellige temaer og alle personer har forskelige temaer og det er vigtigt at få frem, siger Jenny Sjöberg oboist i Aalborg Symfoniorkester.

Fredagens opførelse er bare den første i rækken på en turné, der kommer til at gå norden rundt. Programchef i Musikkens Hus, Jeppe Uggerhøj, fortæller, at de har skrevet kontrakt på samtlige otte film i filmserien. 

-  Og det betyder, at vi kommer til at have en forholdsvis tæt turnévirksomhed det næste år, siger Jeppe Uggerhøj.