Syredampe fra farligt affald udløste alarm i Hjørring

Foto: Bjarne Hyldgaard, Hjørring Avis

Politi og beredskab rykkede tirsdag eftermiddag ud til Modtagestation Vendsyssel i Hjørring, hvor farligt affald var begyndt at udvikle syredampe.

Normalt går det sikkert og smertefrit for sig, når virksomheder afleverer deres farlige affald på Modtagestation Vendsyssel på Miljøvej i Hjørring.

Men tirsdag eftermiddag gik det galt på modtagestationen, hvor noget af affaldet begyndte at udvikle at syredampe. Og så måtte politiet og Nordjyllands Beredskab tilkaldes. Alarmen gik på større forurening og kemikalieudslip, men helt så alvorligt var det ikke, oplyser vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

- Der var nogle kemikalier, der blev blandet, og det skabte en reaktion. Men medarbejderne fik hurtigt styr på det, og ingen er kommet til skade, siger vagtchef Jes Falberg. 

  Foto: Bjarne Hyldgaard, Hjørring Avis

Samme melding lyder fra Niels Larsen fra Modtagestation Vendsyssel.

- Vi havde et uheld med nogle kemikalier, der hvor vi hver eneste dag modtager olie og kemikalier. Noget af affaldet afgav nogle syredampe, men det spredte sig ikke til det eksterne miljø. Vi har styr på det, og vi håndterer det nu, siger Niels Larsen.

Ifølge TV2 Nords oplysninger er beredskabskollegaer fra Thisted blevet tilkaldt fra at hjælpe med oprydningen, som foregik i lukkede under jordens overflade. 

  Foto: Bjarne Hyldgaard, Hjørring Avis

 

  Foto: Bjarne Hyldgaard, Hjørring Avis

 

Flere nyheder fra TV2 Nord