Syriske Jalal sejler Svanen

Et perfekt job-match har fået Jalal Bayyassi til at drømme om at blive skipper på Mariager Fjord.

På grund af krigen flygtede Jalal Bayyassi for to år siden fra Syrien til Danmark, og efter halvandet år i landet, er det nu lykkedes at finde det perfekte job til den uddannede skibsofficer.

Jalal Bayyassi har i nu fire måneder været ansat som dæksmand på hjuldamperen Svanen, der i sommersæsonen sejler daglig ture mellem Mariager og Hobro.

- Jeg elsker det her sted. Jeg elsker menneskerne ombord. Jeg elsker også passagererne. Det er et virkelig dejligt job. Jeg elsker det, siger Jalal Bayyassi.

Jobbet på Svanen består af alt fra servering og billettering til driftsmæssige opgaver i forbindelsen med sejladsen, og Jalal Bayyassi er rigtig glad for endelig at få mulighed for at arbejde i Danmark.

- Jeg har været vant til at arbejde hele mit liv, så det er ikke let for mig bare at vente på at få en chance. Nej, jeg vil hellere kæmpe for at få min chance, siger den syriske flygtning.

Den megen kundekontakt i arbejdet er en god hjælp for den nye nordjyde, der mener, det er lettere at lære sproget gennem arbejdet, end hvis han sad på skolebænken.

- Faktisk er det bedre for mig end at gå i skole. Fordi jeg føler mig selv i live. Før det her havde jeg ikke den følelse, siger han. 

Da han boede i Syrien, levede Jalal af at sejle som skipper. Nu venter han på, at papirarbejdet falder på plads, så han også har tilladelse til at arbejde som skipper i Danmark - og gerne på Svanen.


Seneste nyt

fra Nordjylland