Syv års fængsel for skud

Her klokken 12.15 blev der afsagt dom i skudsagen fra Reberbansgade i Aalborg. To mænd, en 29-årig indvandrer og en 40-årig HA-rocker, blev dømt syv års fængsel for drabsforsøg.

Det drejer sig om den 40-årige Hells Angel-rocker Ole Jensen og den 28-årige Ali Kachach, som nu begge er blevet kendt skyldige i drabsforsøg - både ved Byretten og ved Landsretten.

Dommen er en skærpelse af Byrettens dom fra 2010. Her blev de to idømt seks års fængsel.
 
Landsretten lagde vægt på, at skudopgøret var på åben gade, så andre mennesker kunne komme til skade, og at der var tale om et opgør i det kriminelle miljø.

Anklageren havde krævet de to mænd fængslet i ni år. Blandt andet på baggrund af et citat fra en telefonaflytning af Ole Jensen, efter han ved Byretten havde fået dommen på de seks år, brugt som anklagerens bevis for, at den tidligere dom havde været for mild.

- Det er jo ikke en gang et år, for hver gang, jeg ramte ham, skulle Ole Jensen have sagt.

Ifølge anklageren indikerer det, at Ole Jensen synes, at han havde fået en for lav dom. Det blev anfægtet af Ole Jensens forsvarer, som mente at det var tale om galgenhumor.

Den tredje mand, en 22-årig mand med indvandrerbaggrund, blev idømt et år og fire måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Ved Byretten fik han et års fængsel.


Seneste nyt

fra Nordjylland