Syv nordjyske institutioner har farlig nabo

Foto: TV2/Nord

Hver dag opholder flere nordjyske børn og pædagoger sig i institutioner, der ligger tæt på virksomheder, myndighederne har stemplet som farlige.

I Nordjylland har pædagogernes fagforening, BUPL, udpeget syv steder, hvor institutioner ligger mindre end 500 meter fra en farlig virksomhed. Institutionerne ligger i Aalborg, Brovst, Thisted, Hjørring og Sæby.

Ifølge BUPL så har personalet ofte slet intet kendskab til deres farlige naboer og ved ikke, hvad de skal gøre, hvis ulykken sker. Det kan have katastrofale konsekvenser.

De syv nordjyske institutioner

Aalborg

Vuggestuen Kastanjen
Risikovirksomhed: Tulip Food Company
Afstand: 457 meter
    
Børnehaven Thomas Boss
Risikovirksomhed: Tulip Food Company
Afstand: 427 meter

Brovst

Skovsgaard Skole SFO
Risikovirksomhed: Rose Poultry
Afstand: 166 meter

Thisted

Espersens Børnehus
Risikovirksomhed: TICAN A.M.B.A. 
Afstand: 238 meter

Hjørring

SFO Oskar Bagterpskolen
Risikovirksomhed: Arla Foods amba Hjørring Mejeri
Afstand: 340 meter

Sæby
Børnehaven Violvej
Risikovirksomhed: Danish Crown
Afstand: 487 meter

Børnehaven Stationsvej
Risikovirksomhed: Danish Crown
Afstand: 199 meter

Kilde: BUPL

På landsplan drejer det sig om 49 institutioner, som ligger mindre end 500 meter fra en farlig virksomhed. Men BUPL mener ikke, at der er tilstrækkelig åbenhed omkring risikoen. Derfor har BUPL nu valgt at offentliggøre et Danmarkskort med de farlige virksomheder og nærliggende daginstitutioner.

BUPL-formand Henning Pedersen er rystet over, at institutioner ligger tæt på farlige virksomheder, uden at pædagoger og forældre har nogen som helst anelse om det.

- Institutioner skal slet ikke ligge i nærheden af farlige virksomheder, men når det alligevel er tilfældet, skal politikere og myndigheder sikre, at institutionerne har information om sikkerhed og beredskabsplaner,« siger formand Henning Pedersen til BUPL's fagblad.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord