Ta' til Norge, min ven

Norsk charmeoffensiv i Aalborg over for ledige danske pædagoger

Lige nu er rigtig mange danske pædagoger arbejdsløse, men er de parate til at tage til Norge, er der masser af jobs at få. Det fik 10-12 nordjyske pædagoger vished for, da de i dag var til informationsmøde på University College Nordjylland i Aalborg.

- Alene i Sandnes Kommune ved Stavanger vil vi i løbet af foråret mangle 60 pædagoger, fortalte Ingrid Andersen, der er leder af en børnehave.

Den norske delegation lokkede med gode lønninger, lav skat og flot natur. Og i Sandnes er der allerede mange danske pædagoger i arbejde. Erfaringen er, at sproget ikke er nogen hindring. Og mange af de fremmødte pædagoger var - næsten - klar til at tage springet over Kattegat.

- Jeg har søgt 250 stillinger, men der er ikke job til mig herhjemme. Og Norge lyder som en spændende mulighed. Selv om det er dyrt at bo i Norge, kan jeg godt lide den samlede pakke, sagde Richard Bechmann efter mødet.

Sandnes ligger nær Stavanger og oplever på grund af det norske olieeventyr stor vækst og tilflytning, og det er ikke kun pædagoger, der mangler.


Seneste nyt

fra Nordjylland