Taber syv års kamp

Højesteret har netop afgjort, at den tidligere Arden Kommune ikke har gjort noget forkert ved at undlade at oplyse Ole Mølgaard om, at der var en gammel sag om olieforurening på hans ejendom.

Dommen går stik imod Landsrettens dom, der slog fast, at Mariagerfjord Kommune er erstatningspligtigt, fordi kommunen i den såkaldte BBR-meddelelse om ejendommen ikke gør opmærksom på, at der er en gammel - men uafklaret - forureningssag fra før, ægteparret Mølgaard køber ejendommen.

En fejl som kommunen selv tidligere har erkendt. Men Højesteret frikender nu Mariagerfjord Kommune for fejl i sagen.

- Jeg føler mig bondefanget, og alt det min nu afdøde hustru og jeg har kæmpet for i mange år, er faldet på gulvet. Jeg synes slet ikke, vi er blevet behandlet retfærdigt, siger Ole Mølgaard.

Borgmester H.C. Maarup føler med Ole Mølgaard og kalder sagen for et "uheldigt sammentræf".

- Men vi er nødt til at følge de regler, der gælder for kommunal myndighed, og der har Højesteret dømt, og det tager vi til efterretning, siger H. C. Maarup.

Sagen mod kommunen begynder tilbage i 2005, da Ole Mølgaard og hans nu afdøde hustru vil have nyt tag på den ejendom, de købte fem år tidligere.

Ægteparret søger om tilladelse, de får tilsendt en ny BBR meddelelse fra kommunen om matriklen. Her er intet anført om eventuelle forureningssager, men blot tre måneder senere, da husejerne meddeler kommunen, at byggeriet er færdig, er der nu pludselig anført, at der på grunden er olieforurening.

Det drejer sig om, at en olietank tilbage i 1999 har lækket omkring 1000 liter olie, hvoraf en del af det er løbet ind under en lagerbygning.

Ole Mølgaard overvejer nu efter at have tabt sagen i Højesteret vil forsøge at at få sagen for EU-domstolen.


Seneste nyt

fra Nordjylland