Tæt på mandatsvig

TV2/Nord kunne i går fortælle, hvordan byrådet i sidste øjeblik måtte redde Skagen Kultur- og Fritidscenter fra at gå konkurs ved at bevilge fem millioner kroner. Nu står den tidligere halinspektør frem og siger, at han nærmest betragter forholdene i centret som kriminelle.

Han er rystet over, at centret gang på gang skal have flere millioner kroner af kommunen.

- Det er utilstedeligt, siger han.

Halinspektøren nåede kun at være ansat fra januar til november forrige år, da han blev fyret.

Nogle talte om, at han havde været illoyal, men ifølge ham selv var det vigtigst at være loyal overfor skatteyderne. Vagtplanerne forargede ham. På den oprindelige vagtplan kunne folk for eksempel stå til ferie, men på opgørelsen, der blev afleveret til bogholderiet, var ferien pludselig lavet om til en stribe otte timers-vagter.

- På den måde kom nogle af medarbejderne op på 12 ugers ferie om året. Det har man ingen andre steder i Danmark. Jeg kunne heller ikke acceptere, at der til Skawcup for eksempel blev serveret gratis middage for dommere og deres familier - eller gratis overnatning og bespisning til AaBs fodboldhold. Det er forkert, når økonomien på stedet går ad helvede til, siger Poul Zinck.

En stribe andre tvivlsomme forhold på Skagen Kultur- og Fritidscenter får Poul Zinck til at sammenligne tilstandene med et kriminelt forhold.

- Men det gamle forretningsudvalg bad mig om at dysse tingene ned, og derfor fik jeg ikke meldt forholdene til politiet, siger Poul Zinck.:

Sten Bønsing, lektor i Forvaltningsret siger:

- Det er svært at vurdere, men den beskrevne situation lyder som en form for økonomisk kriminalitet. Det kan være bedrageri eller mandatsvig.

Det ligger dog ifølge Sten Bønsing ikke lige for, at politikerne skrider til en politianmeldelse. Skagen Kultur- og fritidscenter er en selvejende institution, og her må kommunen kun støtte sports- og kulturarrangementer og kan kun blande sig og eventuelt foretage politianmeldelser vedrørende netop de poster

- Men det er meget sjældent, at politikere foretager politianmeldelser, især hvis kommunens folk har en opfattelse af, at det ikke er deres penge, der er svindlet med. Det handler om, at en kommune konstant skal være omhyggelig med, at dens støttekroner hele tiden går til de rigtige formål, siger Sten Bønsing.


Seneste nyt

fra Nordjylland