Tag Fat Aalborg

14:30

1 af 2

I aften vil Tag Fat være at finde i Aalborg

Også i denne uge fortsætter den store erhvervskonkurrence "Tag Fat - Fordi det betaler sig", hvor Nordjyllands mest innovative virksomhed skal kåres. Nu er vi nået til Aalborg Kommune, hvor tre virksomheder er tilbage i konkurrencen. Nu dyster de om at blive den virksomhed, som skal repræsentere Aalborg Kommune til det store gallashow den 4. december på Skråen i Aalborg. Den aften kåres Nordjyllands mest innovative virksomhed.

TV2/Nord har besøgt de tre virksomheder, som er tilbage i konkurrencen. I udsendelsen klokken 19.30 møder vi i aften konsulentvirksomheden konXion. Virksomheden har på en måde skabt sin egen branche ved at specialisere sig i at rådgive andre virksomheder i, hvordan de skal gebærde sig på de sociale medier.

Indtil videre har konXion hjulpet virksomheder fra hele landet med at nå ud til tusindvis af kunder - blandt andet via facebook og twitter. Lige for tiden arbejder de for eksempel på at lave en facebookside til Musikkens Hus i Aalborg - og selvom stedet først åbner til næste år, har det allerede fået 2.800 fans. Det er kompetencerne til at give virksomheder så stærke profiler på de sociale medier, som har bragt konXion videre i Tag Fat konkurrencen.

Derefter besøger vi kørestolsproducenten Wolturnus, som ligger i Nibe. De producerer kørestole fra bunden til både sport og almindeligt brug. Det sker ud fra mottoet: "Kørestolen skal passe til manden og ikke omvendt". Kørestolene leveres til blandt andet Holland, Tyskland, Rusland og New Zealand.

At virksomheden er god til at producere kørestole, som passer til manden, er ingen tilfældighed. Wolturnus er nemlig videre i konkurrencen, fordi især fem af de 36 ansatte har en helt særlig viden om kørestole. De er nemlig selv kørestolsbrugere.

Wolturnus er videre i konkurrencen for evnen til at drage nytte af sine ansatte kørestolsmedarbejderes erfaringer og inputs. De er nemlig med under produktionen og kan teste kørestolene med det samme. Det har blandt andet resulteret i bedre produkter, men også en langt hurtigere proces fra ide til færdigt produkt.

Den sidste virksomhed fra Aalborg Kommune, som dyster om at komme med i den eftertragtede finale, er IT virksomheden Green Click Media. Virksomheden er med i konkurrencen for evnen til at udnytte kundernes annoncepenge på nettet.

Rigtig mange virksomheder har annoncer på Google, og med så mange annoncører, risikerer de fleste at drukne i mængden. Men lige præcist dét er Green Click Media eksperter i at undgå.

Mød de tre virksomheder i TV2/Nords udsendelse klokken 19.30 i aften.

Flere nyheder fra TV2 Nord