Tag Fat afgøres af dommer-trio

Den regionale innovationskonkurrence er i fuld gang, og det er en dyst mellem nordjyske små og mellemstore virksomheder på den gode ide og den gode forretning.

TV2/Nord dækker dysten, men det er et kompetent dommerpanel, der vil afgøre hvilken nordjysk virksomhed, der kåres som den mest innovative.

Dommerpanelet består af Betina Kühn, Jacob Risgaard og Finn Kjærsdam.

Betina Kühn er stifter og ejer af firmaet Skagenfood.dk, som hun driver sammen med sin mand. Konceptet er at levere fisk direkte fra havet til din hoveddør. Det hele begyndte som en rigtig iværksætter-ide. Parret flyttede fra Københavns-området til Nordjylland for at realisere det, de tror på. Og det har vist sig at være et sandt fiske-eventyr. For det er en god forretning at sælge fisk over nettet, og siden er sortimentet udvidet til også at omfatte frugt og grønt på abonnement. Ægteparret blev udråbt som e-handels pionerer og modtog i 2002 en E-handelspris. I løbet af årene er Betina Kühns virksomhed udvidet flere gange.

Jacob Risgaard er direktør i landets største computerspil-butik på nettet, Coolshop. Den nordjyske succes ligger i Lindholm ved Aalborg, og herfra satses på lave priser og hurtig levering til de mange, der handler spil. Jacob Risgaard stammer oprindeligt fra Sæby og blev som 15-årig fuldtidsstudievært på lokalradioen Tiger FM. Senere senere kom i lære hos den lokale fotograf, Flemming Thingbak. Sideløbende med det etablerede han sin første internet-butik, DVD Online. Senere realiserede han, i en garage i Pandrup, det, der skulle vise sig som Coolshop. Det skete sammen med de to brødre Mark og Mike Nielsen, og virksomheden er forlængst vokset ud af garagen og har i løbet af årene udvidet sine aktiviteter.

Finn Kjærsdam er rektor på Aalborg Universitet, og han har siden 2005 stået i spidsen for universitetet, der år efter år har oplevet voldsom vækst. Igen i 2012 er der tale om rekordantal i nye studerende til Aalborg Universitet. Finn Kjærsdam er også manden, der har kæmpet for at få lægeuddannelsen til Nordjylland, og universitetet.Selv er han uddannet landinspektør, siden er der blandt andet føjet Ph.d i byplanlægning, lektor, projektleder, Dr. techn, professor og dekan til, ligesom Finn Kjærsdam har diplom i ledelse fra Harvard University, inden han for syv år siden satte sig i rektor-stolen på Aalborg Universitet. Finn Kjærsdam har ud over at styre universitet udgivet mange videnskabelige artikler og bøger.


Seneste nyt

fra Nordjylland