Tag Fat dyster på Læsø

Nu er turen kommet til landets mindste kommune, Læsø, i den regionale erhvervskonkurrence Tag Fat.

Her dyster tre virksomheder om at være kommunens mest innovative og om at gå videre til finalen i den store Tag Fat-konkurrence.

Læsø Kur er blandt deltagerne og slår på, at man her er innovative i brugen af Læsøs "guld"; nemlig saltet. Ideen om Læsø Kur opstod i kølvandet af, at Læsø Saltsyderi producerede en stor mængde restprodukt, som man ikke lige havde tænkt på kunne anvendes til noget som helst, før en af idemændene bag, Poul Christensen, kom på, at den høje mængde af mineraler, der er i saltlagen er godt for behandling af psoriasis.

Mange danske psoriasis-patienter er gennem årene taget til udlandet for at blive behandlet, men flere læsøboere ville det anderledes. Og Læsø Kur blev født, og det i en ombygget kirke, der i dag er et af øens vartegn.

Øens Fragtrute er anden virksomhed på Læsø, der bidrager med innovation. Ejeren er Brian Thomsen, og han overtog Øens Fragtrute for år tilbage nærmest ved et tilfælde. Han er oprindeligt uddannet mekaniker, men trængte til nye udfordringer, da den daværende ejer af Øens Fragtrute spurgte ham, om han ville overtage. Uden egentlig at vide hvad han gik ind til, er det på få år lykkedes ham at vækste virksomheden både geografisk og mandskabsmæssigt, så Brian Thomsen i dag har 14 lastbiler ude og køre hver dag, både til og fra Læsø men også flere steder på fastlandet, står der Øens Fragtrute på bilerne.

Tredje virksomhed fra Læsø er Strandgaarden Badehotel. Det er Ole Lind, der ejer stedet, og han gør det, som han siger, mange andre restauratører ikke tør, nemlig at afvise gæster. Ole Lind har efter en økonomisk lussing for få år siden formået at få Strandgaarden Badehotel - og restaurant, op at køre igen med nyt forretningskoncept og en målrettet indsats for at få fat i den kundegruppe, han henvender sig til. Og det er ikke småbørnsfamilierne. For små børn under skolealderen, der ikke kan sidde stille og spise, er ikke velkomne i restauranten. De virker forstyrrende på andre gæster, der bruger tid og penge på at få sig en overvældende kulinarisk oplevelse fra kokkene, der ene og alene bestemmer hvad, der havner på gæsternes tallerkener.


Seneste nyt

fra Nordjylland