Tag Fat Rebild

13:36

I innovationskonkurrencen Tag Fat går turen i denne uge til Rebild Kommune.

1 af 2

Nu skal den mest innovative virksomhed i Rebild Kommune findes. Vinderen repræsenterer kommunen i det store finaleshow den 4. december.

Den store erhvervskonkurrence "Tag Fat - Fordi det betaler sig", hvor Nordjyllands mest innovative virksomhed skal kåres, fortsætter i denne uge.

Denne gang er turen kommet til Rebild Kommune, hvor tre virksomheder er tilbage i konkurrencen. De dyster om at blive den virksomhed, som skal repræsentere Rebild Kommune til det store gallashow den 4. december på Skråen i Aalborg. Den aften kåres Nordjyllands mest innovative virksomhed.

TV2/Nord har besøgt de tre virksomheder. I udsendelsen klokken 19.30 møder vi i aften Rold Skov Adventure i Skørping. Rold Skov Adventure tilbyder blandt andet teambuilding og lederkurser for dem, der vil prøve grænser af og udvikle sig. Kunderne kommer fra hele verden for at afprøve grænserne i den nordjyske natur.

Dernæst besøger vi Liftup i Støvring. Virksomheden har specialiseret sig i hjælpemidler til handicappede og har blandt andet udviklet en trappe, som også fungerer som en lift og dermed kan benyttes af kørestolsbrugere. Den er både installeret i private hjem, i Europaparlamentet og på Christiansborg, og æstetikken er i højsædet for Støvring-virksomheden.

Den tredje virksomhed er Commotive i Skørping. Commotive har udviklet en smart lille dims med navnet Diims. Dimsen kan eksempelvis monteres i en cykellygte, og via et landsdækkende sensornetværk kan dimsen registreres, go dermed fungerer den som en genfindingsenhed, som kan hjælpe til at finde ens stjålne ejendele.

Dimsen registreres via Post Danmarks netværk, og kører en postbil forbi en stjålet bil eller motorcykel, gives der besked.

Mød de tre virksomheder i vores udsendelse i aften klokken 19.30.

Flere nyheder fra TV2 Nord