Under 100 dage til valget: Tag kandidattesten allerede nu

Prøv TV 2 og TV 2 Regionernes kandidattest - og se hvilken folketingskandidat, du er mest enig med på en række politiske områder.

Der skal være valg til folketinget senest 17.juni - så meget ved vi.

Men ved du også, hvilke kandidater, du vil holde ekstra øje med, når valget bliver udskrevet?

Det kan du forhåbentlig blive lidt klogere på med hjælp fra TV 2 og TV 2 Regionernes kandidattest, der allerede nu er klar til fri afbenyttelse.

Du kan prøve kandidattesten her: Folketingsvalg 2019 - kandidattest

Kan bruges som inspiration

Testen består af en række spørgsmål om alt fra klima til skattepolitik, og efter svarerne får man et godt bud på, hvilken folketingskandidat i ens område, man er mest enig med.

- Kandidattesten kan bruges som en rigtig god inspiration til, hvilke partier og kandidater, som man skal kigge nærmere på. Det kan være, at man bliver overrasket - og det kan være, at man bliver bekræftet i, at det er netop er de kandidater, man skal holde øje med, siger Asger H. Nielsen, administrerende direktør i analysevirksomheden Megafon, der sammen med TV 2, TV 2 Regionerne og datavirksomheden Paqle har udviklet testen.

For første gang har kandidattesten til folketingsvalget nu også regionale spørgsmål, så testen bliver endnu mere præcis.

Ved du, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten og bliv klogere.
Ved du, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten og bliv klogere.
Foto: Niels Ahlmann Olesen / Ritzau Scanpix

Vælgerne bestemmer emnerne

Allerede nu deltager over 80 procent af folketingskandidaterne i testen, selvom det er helt frivilligt.

I takt med at endnu flere kandidater i de kommende uger besvarer testen bliver den mere nøjagtig, og vi opfordrer derfor brugerne til at tage testen igen senere.

I kandidattesten er det vælgerne, der bestemmer, hvilke spørgsmål politikerne skal svare på.

Inden formuleringen af spørgsmålene har Megafon gennemført omfattende kvalitative og kvantitative undersøgelser blandt danskerne om, hvilke konkrete emner og forhold, der har betydning, når de skal sætte deres kryds.

Det er altså ikke politikeres, journalisters eller valgeksperters vurdering af, hvad der er vigtigt til et folketingsvalg, men derimod vælgernes egen dagsorden, der har været udgangspunktet.

Du kan prøve kandidattesten her: Folketingsvalg 2019 - kandidattest

Hvis du vide mere om, hvordan kandidattesten er blevet til, kan du læse mere her.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland