Tagballaden fortsætter i Frederikshavn

Den politiske udvalgsformand i Frederikshavn Kommune går nu stik imod embedsmændene i den omstridte sag om et tag, der blev opført ulovligt og tog udsigten fra naboerne. Kommunaldirektøren vil give dispensation, men det vil politikeren ikke gå med til.

Det omdiskuterede tag blev opført for fire år siden på Vegavej, og for mere end et år siden afgjorde byretten, at det var ulovligt. Nu indstiller kommunaldirektøren, at tagejeren får dispensation til at beholde taget.

- Jeg ved ikke, hvad det kommer til at koste, men selvfølgelig kommer det til at koste penge, hvis man skal fysisk lovliggøre et hus, siger Michael Jentsch, kommunaldirektør i Frederikshavn Kommune.

Udvalgsformanden er lodret uenig med sin kommunaldirektør og går ikke med til at give dispensation.

- Nej, det gør jeg ikke. Vi skal gå efter en fysisk lovliggørelse – altså en ændring eller fjernelse af taget, siger Anders Brandt Sørensen (S), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Tagballaden kommer på Plan- og Miljøudvalgsmødet i næste uge, og her vil nogle af politikerne tale for, at man ikke kan opføre et ulovligt tag og så regne med at få lov til at beholde det.

- Jeg ved ikke, hvad det kommer til at koste, men det er vigtigt, at vi får truffet en beslutning og får rettet op på fortidens udåd. Det her er en principiel beslutning, siger udvalgsformanden.

Netop prisen gør dog, at kommunaldirektøren anbefaler, at ejeren får lov til at beholde det nye tag.

- Det er vores skøn i det her tilfælde, at omkostningerne ikke står mål med det, man opnår. Det vil blive for dyrt at lovliggøre for ejeren af huset, siger kommunaldirektøren.

Frederikshavn Kommune vedtog tilbage i tresserne en stram deklaration, der kræver fladt tag i området, så alle er sikret udsigt. Udvalgsformanden beklager, at byrådet alligevel har givet lov til et højere tag.

- Dengang havde vi en anden borgmester og en anden udvalgsformand. Jeg var aldrig gået ind for en lovliggørelse af det tag og gør det heller ikke nu, siger udvalgsformanden, Anders Brandt Sørensen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland