Lejer sigtet efter brand i taglejlighed

En lejlighed i Løgstør er udbrændt totalt, efter der opstod en glødebrand i lejligheden søndag formiddag.

En glødebrand i en taglejlighed på Jernbanegade 2 i Løgstør har søndag formiddag sendt en mandlig lejer på hospitalet til observation.

Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Palle Olesen.

Beredskabet fik meldingen om branden klokken 10.14, men da brandfolkene var nået frem til lejligheden, var branden næsten gået i sig selv igen. Da beredskabets røgdykkere rykkede ind i bygningen, var der ikke meget andet at gøre end at lufte ud i lejligheden.

- Der var tale om en glødebrand, hvor det ikke udvikler ild. Men gløderne har spredt sig rundt i hele lejligheden, og den er totalt udbrændt nu. Der er ikke noget at redde, siger Palle Olesen. 

Sigtet efter beredskabsloven

Lejlighedens beboer er ikke kommet til skade, men han er nu blevet kørt til Aalborg Universitetshospital til observation i tilfælde af, at han har fået røgforgiftning.

Politiet har sigtet manden for overtrædelse af beredskabsloven, efter han efterlod en cigaret i sofaen og gik på toilettet. Det oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Jørgensen.

- De undersøgelser, vi har foretaget indtil videre, peger på, at cigaretten var årsagen til branden. 

Straffen for overtrædelse af beredskabsloven er en bøde. 

Gløderne nåede ikke at sprede sig til andre dele af bygningen, og der er heller ikke andre mennesker, der har været i kontakt med branden. 

Brandfolkene er nu ved at pakke sammen og afventer, at lejlighedens ejer dukker op. 


Seneste nyt

fra Nordjylland