Taleinstitut reddet

Nordjyske kommuner går sammen og finansierer det lukningstruede Taleinstitut.

Formand for KKR Nordjylland Mogens Gade er meget lettet og glad for, at KKR Nordjylland i dag har kunnet samles om en finansieringsmodel, hvor man støtter op om Taleinstituttet som en del af det forstærkede samarbejde i Nordjylland.

- Da Aalborg Kommune i 2014 overtog driften af Taleinstituttet fra Region Nordjylland, gav vi i de 11 nordjyske kommuner hinanden hånd på at stå sammen om at opretholde dette højt specialiserede tilbud - og at det skulle indgå i det forstærkede samarbejde. Jeg er glad for at det nu er lykkes at finde en løsning, og at vi i KKR står sammen når det gælder, siger Mogens Gade.

Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapudvalg besluttede tilbage i september, at Aalborg Kommune ville trække Taleinstituttet Aalborg og Hjerneskadecenter Nordjylland fra det forstærkede samarbejde fra årsskiftet, da vurderingen var, at der ikke er driftsgrundlag til at opretholde det i nuværende form.

Derfor har der været igangsat et arbejde på administrativt niveau, der skulle udarbejde forskellige løsningsmodeller for instituttets finansieringsgrundlag, KKR Nordjylland mener, at kommunerne i fællesskab har en forpligtigelse til at se på, om det kan lykkes at finde en løsning for Taleinstituttet og det forstærkede samarbejde.

På mødet i KKR Nordjylland i dag har man opnået enighed om overfor de nordjyske kommuner at anbefale en 4-årig model for Taleinstituttets finansieringsgrundlag.


Seneste nyt

fra Nordjylland