Tall Ships Races: LOA drager af sted til international kapsejlads

Skibet LOA er på vej til The Tall Ships Races, hvor første sejlads går fra England til Danmark.

Tidligt fredag morgen forlod skibet LOA den vante kajplads i Nørresundby for at tage af sted til dette års udgave af The Tall Ships Races.

- For vores vedkommende består den internationale kapsejlads i år af to af de i alt tre ben. Vi skal starte fra Sunderland i England, hvor festlighederne i havn begynder 11. juli. Derfor forlader LOA hjemhavnen i god tid, så vi kan nå behørigt frem og også undervejs have gode muligheder for at få rystet besætningen ordentligt sammen og prøvet en række rutiner af, fortæller LOAs projektkoordinator Leif Ervolver. 

 

Fra Sunderland deltager LOA i det første race, der går til Esbjerg. Her er alle pladser om bord besat, og LOA har blandt andet seks trainees med fra Esbjerg. De seks deltager allerede fra Aalborg.

- Der er forventet ankomst til Esbjerg 18. juli, hvor der venter fire uden tvivl begivenhedsrige dage. Derefter tager vi hul på venskabssejladsen Cruise-in-Company, hvor der er tradition for at udveksle besætningsmedlemmer og anløbe udvalgte havne undervejs mod næste officielle værtshavn. Målet er Stavanger i Norge, hvorefter vi lader de øvrige deltagere i The Tall Ships Races feste og dyste videre, mens vi sejler til Skagen, lyder det fra Leif Ervolder.

LOA har meget at forsvare, for på det første ben af The Tall Ships Races 2017, der gik fra Halmstad i Sverige til finske Kotka, lykkedes det at hive en tredjeplads i de store skibes klasse hjem. Det er uden sammenligning det bedste internationale resultat, LOA til dato har hentet.

LOA deltog i The Tall Ships Races i 2009 og har efterfølgende været fast inventar i den internationale flåde, og var således også med i 2010, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017.

LOA er et tremastet skib med råsejl fra 1920’erne. Skibet sejler langfart i 8-9 måneder om året.


Seneste nyt

fra Nordjylland