The Tall Ships Races vender tilbage i 2022

Aalborg bliver for sjette gang værtshavn for The Tall Ships Races i 2022.

Er du trist over, at de prægtige sejlskibe, der de seneste dage har ligget til kaj i Aalborg Havn, snart forlader Limfjorden igen? Så er der gode nyheder til dig.

Aalborg Kommune har netop meddelt, at kapsejladsen The Tall Ships Races vender tilbage til den nordjyske hovedstad i 2022. 

- Vi ser det som en stor ære, og vi glæder os til endnu engang at skabe Nordjyllands største sommerevent med koncerter, underholdning og verdens smukkeste skibe i havn, siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) og fortsætter.

- Aalborg har haft et kærlighedsforhold til The Tall Ships Races siden 1999, hvor Aalborg var vært for første gang, og byen oplevede, hvordan Limfjorden og skibene kan samle folk og skabe en fantastisk fest for både store og små. Det kan vi nu se frem til igen i 2022.

Omkring 70 sejlskibe har ligget til kaj i Aalborg de seneste dage.
Omkring 70 sejlskibe har ligget til kaj i Aalborg de seneste dage.
Foto: Rene Schutze / Ritzau Scanpix

Mere end 20 års samarbejde

Aalborg bliver vært for The Tall Ships Races 2022 som sluthavn fra torsdag den 4. august til søndag den 7. august. 

- The Tall Ships Races er med til at fortælle historien om vores by i hele verden. Det skaber sammenhold og fællesskabsfølelse, at vi i Aalborg står sammen om at skabe en så flot sommerevent. Det var ikke blevet til en så stor succes uden alle de frivillige, en bred opbakning fra erhvervslivet, samarbejdspartnere og byens borgere. En stor tak til alle, siger Thomas Kastrup-Larsen.

 
 
Foto: Rene Schutze / Ritzau Scanpix

Sail Training International, som står bag The Tall Ships Races, er meget stolt over deres 20 år lange samarbejde med Aalborg.

- Sail Training International glæder sig over, at Aalborg igen vil være værtsby for Tall Ships Races i 2022. The Tall Ships Races er blevet en integreret del af Aalborg, og byen har siden 1999 gjort arrangementet til et brag af en succes hele fem gange – hver gang med en helt unik stil, stor professionalisme og et meget personligt præg, siger Gwyn Brown, der er direktør for Sail Training International.

Udover Aalborg så er Esbjerg, Antwerp og Harlingen også værtshavne for The Tall Ships Races 2022.

TV2 Nord har været med live hver aften til The Tall Ships Races 2019. Her er det tredje afsnit fra 5. juli. 


Seneste nyt

fra Nordjylland