Tandbehandling på åben gade

Kørestolsbruger Ulla Ringgren Nielsen fra Vodskov fik i dag ordnet sine tænder på et fortov udenfor en specialtandlæge på Boulevarden i Aalborg. Adgangsforholdene var for dårlige.

Ulla Ringgren Nielsen har en rygmarvssygdom og sidder i el-kørestol. I dag fik hun brug for en specialtandlæge.

- Jeg har en ståltråd bag mine fortænder, og den sprang i aftes, fortæller Ulla Ringgren Nielsen til TV2 Nord, da hun er på vej til tandlægen hos Aalborg Tandplejeteam.

Udover problemerne inde i munden var der noget andet, der drillede. Masser af trapper og ingen elevator, da tandlægen holder til på 1. sal. 

Når Ulla Ringgren Nielsen ikke kan komme til tandlægen, så er hun heldig, at tandlægen vil komme til hende.

Midt ude på fortovet af den pulserende Boulevarden i det indre Aalborg fik Ulla Ringggren Nielsen så den behandling hun havde brug for.

- Jeg er lykkelig for, at tandlægen er med på at behandle mig hernede på gaden, men mange forbipasserende tror, at der er tale om skjult kamera, siger Ulla Ringgren Nielsen.

- Vi er ved at undersøge, hvordan vi får en handicaplift op til klinikken. Det er bare ikke lykkedes endnu, forklarer tandplejer Ida Simonsen.

En undersøgelse om Danske Handicaporganisationer har lavet viser, at fx kun hver tredje tandlæge i Nordjylland har handicapvenlige adgangsforhold.

Ulla Ringgren Nielsen er ikke bare patient, hun er også lokalformand for Danske Handicaporganisationer. Foruden et bedre overblik over hvilke sundhedstilbud, der er tilgængelige for handicappede, så vil hun som det mindste have at Regionen sætter en stopper for oprettelsen af nye utilgængelige praksisser, når Regionen laver aftaler med fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer og tandlæger.

- Hver gang vi laver en ny aftale med en praksis, så presser vi på for at forbedre adgangsforholdene for handicappede, men det er jo private erhvervsdrivende, og det vi selvfølgelig også nødt til at tage hensyn til, siger Henrik Houmøller, der souschef i afdelingen Patientsikkerhed i Region Nordjylland.

Her kan du læse et klagebrev som Danske Handicaporganisationer har sendt Region Nordjylland:

 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord

 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord

 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord

 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord

 

 
 
Foto: Foto: TV2 Nord

 


Seneste nyt

fra Nordjylland