Tårevædet afsked

01:52

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Den nordjyske kvinde Mette og hendes australske kæreste Shaun må forlade Danmark med deres to små børn. Shaun er nemlig blevet udvist, tiltrods for at han har arbejde på hånden og en familie i Nordjylland.

Mette Jørgensen kan ikke få familiesammenført sin australske mand fordi hun får revalidering efter en arbejdsskade. Derfor tager hun nu med til Australien sammen med parrets to små drenge.

- Jeg synes, det er så unfair og uretfærdigt, at man bliver forvist fra sit eget land, når man kan forsørge sig selv. Et er hårdt og skuffende, siger Mette Jørgensen fra Aalborg Lufthavn.

Mette og drengene kan kun blive i Australien i tre måneder. Så går turen tilbage til Danmark - uden Shaun.

- Jeg har hørt, at Birthe Rønn Hornbech er på vej ud af ministerkontoret. Og med en ny på posten kan det være, at vi kan begynde forfra, siger australske Shaun.

Hvis Mette modtog SU i stedet for revalidering under sin uddannelse, ville hun efter de nuværende regler være berettiget til familiesammenføring.

Lovgivningen gir ingen mening, mener nordjysk folketingspolitiker

- Det er jo fuldstændig skørt at straffe nogen, fordi man har været udsat for en arbejdsskade. Og Shaun har et arbejde på hånden og kunne blive alle tiders gode skatteborger. Så det er fuldstændig vandvittigt, når vi mangler unge, der vil bosætte sig i Vendsyssel, siger folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.dem.).

Nu må Majbritt Rasmussen ikke kun undvære sin datter, sin svigersøn og ikke mindst sine to små børnebørn.

- Jeg synes, det er så kaotisk i øjeblikket. Og jeg kan desværre ikke se nogen udvej, siger Majbritt Rasmussen.

Flere nyheder fra TV2 Nord