Tasketyveri udløser offentlig-gørelse af bankfusion

Hemmelige oplysninger om en forestående bankfusion blev stjålet fra en medarbejders bil. Og så måtte to nordjyske banker offentliggøre planer.

Nordjyske Bank og Nørresundby Bank måtte fremskynde offentliggørelsen af deres fusionsplaner, fordi en betroet medarbejder fik stjålet sin taske ved et bil-indbrud, oplyser DR Nordjylland.

I tasken befandt sig nemlig et fortroligt notat om planerne.

- Vi har i EU meget håndfaste regler, der siger, at hvis der er en intern viden i et børsnoteret selskab, så har man en pligt til at oplyse det til fondsbørsen, siger bestyrelsesformand Hans Jørgen Kaptain fra Nordjyske Bank.

I reglerne er der en undtagelse, hvis det er helt sikkert, at oplysningerne ikke kommer til andres kendskab og at det kan misbruges. Men det kan man selvsagt ikke vide ved tyveri, siger Hans Jørgen Kaptain.

- Så må man sige, at så er det kommet til andres kendskab og så er der pligt til at offentliggøre beslutningen, siger bestyrelsesformanden.

Fusionsplanerne skal nu godkendes af repræsentantskaberne og generalforsamlingerne i de to banker, der til sammen har 125.000 kunder.

Nordbank får efter planen hovedkontor i Nørresundby. Og administrerende direktør bliver Claus Andersen fra Nordjyske Bank i Frederikshavn.


Seneste nyt

fra Nordjylland