Taxa-formand er tilfreds med megabøde til piratchauffør

Taxa-branchen ser hellere deres pirat-kollegaer trække i uniform. Tilfredshed med bøde på 35.000 kroner.

I nat blev den første pirattaxa-chauffør snuppet af politiet, efter den nye taxalov trådte i kraft ved nytår, og chaufføren kan se frem til en bøde på 35.000 kroner. Det er taxa-branchen ganske godt tilfreds med. 

- Vi vil gerne have pirattaxa-kørsel stoppet, og det har været et stort problem især omkring Jomfru Ane Gade, og vi vil meget hellere have de her chauffører ud at køre almindelig taxa i stedet for, siger formand for Dansk Taxi Råd i Nordjylland Gert Mark. 

Han og hans kollegaer møder jævnligt problemet med pirattaxaer i nattelivet. 

- Det har været et meget stort problem det sidste stykke tid, og det er nemt for piraterne at sætte det i system omkring Jomfru Ane Gade, så vi synes, det er rart, at man begynder at gøre noget og stoppe piratkørsel, siger han. 

Den 23-årige piratchauffør fra Aalborg, som Nordjyllands Politi snuppede natten til lørdag med passagerer på bagsædet af sin bil, får nu en bøde på hele 35.000 kroner. Før nytår kostede forseelsen 4.000 kroner. 

- Bødens størrelse er rimelig, for hvis man kan køre ud og lave 4-5.000 kroner på en nat og skabe utryghed hos kunderne, så står bødens størrelse godt i mål med det, man ser i den øvrige transportbranche. Hvis man forbryder sig, så koster det, siger Gert Mark. 

Den 23-årige mand er ikke tidligere straffet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland