Taxamangel giver problemer i nattelivet

Det kan blive svært at få fat i en taxa efter årets julefrokost. I hvert fald hvis festen bliver holdt i en af de mindre nordjyske byer.

De små taxa-vognmænd har ikke råd til at have så mange biler på vejene som tidligere. Det oplyser DR Nordjylland. I Region Nordjylland er der forsvundet 88 taxaer fra vejene siden 2007 - det svarer til et fald på 16 procent.

Vognmændene er pressede økonomisk.

- Hvis vi gør det her op i kroner og øre, så skulle vi ikke have vores taxaer, siger vognmand Kenny Thygesen fra Terndrup Taxa og turistbusser.

Hans forretning løber nemlig kun rundt, fordi han også kører busture. Og han er ikke den eneste vognmand der er presset. De manglende taxaer går især ud over kunderne i nattelivet, som ifølge Kenny Thygesen risikerer at vente lang tid på en taxa.

- Fra midnat og frem til klokken 3 skal man forvente en times ventetid, siger han.

Et af de steder, hvor man ofte må vente på taxaen, er Terndrup Kro.

- I vores lille samfund er vi afhængige af taxaer, og når vi ringer efter en, så er de ikke til at få fat på. Det er et stort problem for os, siger kroejer, Jimmi Villadssen:

Ifølge vognmand Kenny Thygesen, er taxaerne især presset af, at Nordjyllands Trafikselskab har overtaget mange af de kommunale kørsler.

Formanden for det nordjyske kommunekontaktråd, H. C. Maarup, synes, det er uheldigt, at man ikke kan få fat på en taxa, når man skal hjem fra byen. Men kommunerne er nødt til at vælge de billigste kørsler.

H. C. Maarup ved derfor ikke, hvad kommunerne skal gøre at ved den dårlige taxaøkonomi.

Formanden har dog et bud på, hvordan kommunerne sikrer, at borgere i de mindre byer også kan komme hjem fra nattelivet i fremtiden:

- Når kommunerne udsteder deres taxabevillinger, så kan de jo sikre sig, at taxaerne også er villige til at køre om natten. Det skal vi måske have mere fokus på fremover, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland