Team Tvilling er kommet til Nordjylland

Team Tvilling også kendt fra TV2 “Danmarks sejeste jernmænd” åbner ny afdeling i Nordjylland. Foto: TV2 Nord

Team Tvilling også kendt fra TV2 “Danmarks sejeste jernmænd” åbner ny afdeling i Nordjylland. Det er første afdeling de åbner, der skal styrke udbredelsen af hele ideen bag foreningen Team Tvilling.

Tvillingerne Peder og Steen Mondrup er blevet Danmarks kendte. Peder er spastiker og sammen med bror Steen har de spredt budskabet om at man sagtens kan løbe, selvom man er handikappet. Der skal sættes fokus på at sprede glæde og livsenergi hos handikappede, møde dem i øjenhøjde og lade dem deltage i sportsaktiviteter på lige vilkår med personer uden fysiske handikap.

I dag er der 7,5 kilometer fælles løbetræning fra stadion i Aalborg. Mette Glenstrup og Michael Mark var for første gang makkerpar.

- Det vigtigste for mig er, at man viser, at selvom man er handicappet og måske ikke kan så meget, kan man altid være med, siger Mette Glenstrup, der er deltager og sidder i kørestol.

Ideen er, at løbere løber med handikappede. De skubber dem så rundt på ruten, der i dag går gennem Aalborg centrum. 
Team Tvilling der er arrangør af løbet er startet af tvillingebrødrene Peter og Steen, der er kendt fra TV2 programmet ”Danmarks sejeste Jernmænd”. Peter er spastiker, men med hjælp fra bror Steen har de efterhånden gennemført både ironman og triatlon. Nu har succesen bredt sig.

- Det er bare fedt at kunne starte en afdeling op, siger Steen Mondrup, arrangør Team Tvilling.

Ud over at deltage, er Michael Mark også medarrangør af Team Tvilling Nordjylland.

- Folk stopper op og kigger. De klapper og det giver os gejsten til at løbe videre. Det er mega fedt, siger Michael Mark, arrangør Team Tvilling Nordjylland.

Opmærksomheden betyder, at der kommer fokus på, at de handikappede sagtens kan være med.

Hvis du har lyst til at løbe med Team Tvilling Nordjylland, så er det bare at komme i løbetøjet. Hver søndag står de nemlig klar.

Flere nyheder fra TV2 Nord