Teater- og oplevelseshus i Hjørring

Er der basis for et teater- og oplevelseshus i Hjørring? Det skal en forundersøgelse vurdere. Foto: TV2/Nord

Hjørring Kommune vil nu undersøge grundlaget for at etablere et nyt teater- og oplevelseshus i Hjørring og i samarbejde med Realdania igangsætte en egentlig forundersøgelse.  

Hjørring huser Vendsyssel Teater. Teatrets nuværende fysiske rammer rummer dog ringe muligheder for videreudvikling.

Etableringen af et nyt teater- og oplevelseshus i Hjørring skal derfor ses som fyrtårnet for en satsning, hvis vision er at skabe energi til vækstlaget, de unge og de kreative i landsdelen, samt at give vendelboerne helt nye og spændende oplevelser. 

Borgmester Arne Boelt glæder sig meget over Realdanias engagement i forundersøgelsen og udtaler:

- Teaterinteressen i Vendsyssel er stor og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at et nyt teater i Hjørring med dets liv og puls vil have en dynamoeffekt på by- og kulturlivet, såvel i Vendsyssel som i hele Nordjylland. Vi har jo potentialet og vækstlaget både blandt professionelle og amatører. Vi kan forhåbentlig indenfor nogle få år tilbyde udøvere og publikum de nyeste og mest inspirerende rammer, og så vil man ikke kunne komme uden om Vendsyssel som førende, hvad angår udvikling og udbud af kultur- og teateroplevelser af høj kvalitet.

Formålet med forundersøgelsen er at belyse en lang række tekniske forhold og give nærmere indikationer på en egentlig anlægsøkonomi, samt finansieringsmodeller. Tanken er, at bygningen udover teateret også skal huse kommunens musiske skole og andre kulturelle foreninger og aktiviteter. Derfor skal mulighederne for samspil mellem husets funktioner og aktiviteter - samt byen i øvrigt - beskrives. Når forundersøgelsen foreligger, skal der så tages endelig stilling til, hvorvidt og hvordan byggeriet kan gennemføres.

Flere nyheder fra TV2 Nord