Teatre i provinsen sælger flere billetter

Men samlet set solgte teatrene færre billetter også i den forgangne sæson. Hovedstaden står for tilbagegangen.

Det blev samlet set solgt færre billetter til landets teatre i den forgange sæson 2010/2011. Men det dækker over, at små provinsteatre trives med fremgang, mens det går tilbage for flere i hovedstadsområdet.

I sidste teatersæson er salget af teaterbilletter faldet med 171.000. I alt blev der solgt 2,6 millioner billetter. Det svarer til et fald på 6 procent. Og det er tredje år i træk, at billetsalget dykker. Samtidig er antallet af opførelser af hver forestilling faldet med 5 procent til 15.400 opførelser.

Det er de statsstøttede teatre, som har holdt for med tilbagegangen. De fik 7 procent færre gæster (i alt 2,1 millioner) til deres i alt 11.600 opførelser af 586 forestillinger.

Imens var der fremgang for de teatre uden for hovedstadsområdet, som ikke fik direkte statsstøtte såsom egnsteatre. De solgte 15 procent flere billetter end i sæsonen 2009/2010 og viste også 26 procent flere forestillinger med 24 procent flere opførelser.

Både Teatrenes Interesseorganisation (TIO), der organiserer 70 små teaterscener, og Danske Teaterforeninger, hvis 65 medlemmer køber turnéforestillinger af teatrene, melder om stigende interesse.

- Jeg tror, at vi i provinsen er bedre til at få folk i tale, fordi vi er mere opmærksomme på nye publikumsgrupper og bruger nye midler som Facebook, siger TIO's formand og leder af Limfjordsteatret, Gitta Malling.

Hun mener sammen med formanden for Danske Teaterforeninger, Lars Salling, også, at københavnske teatergængere har ladet sig frustrere af omlægninger af de københavnske teatres abonnementsordning.

I Københavns Teater - der står for teatersamarbejdet i hovedstaden - påpeger direktøren, Steen Pade, at nogle teatre har haft fremgang, men at der er større konkurrence om kulturforbrugerne end i provinsen. Og det gør det svært for abonnementsordninger.

- Vi ved fra vores kundeundersøgelser, at de københavnske kulturforbrugere efterspørger fleksibilitet og muligheden for at træffe hurtige valg, når de skal i byen, siger Sten Pade.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland