Telenor aktiverer Danmarks første 5G-mast i Aalborg

Telenor har netop aktiveret Danmarks første 5G-mast i deres mobilnetværk. 5G-udstyret er leveret af Nokia og opsat på mobilmasten ved Telenors lokation i Aalborg.

Inden for de næste år kan du streame film på lynhurtigt internet på din telefon og tablet, når du er forbundet til det såkaldte 5G-netværk.

quote 5G kan være med til at understøtte et stadig mere digitaliseret samfund, hvor vi bruger mere og mere data

Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor.

Telenor har netop aktiveret Danmarks første 5G-mast, der er placeret ved Telenor i Aalborg. I første omgang vil den være en del af et lukket netværk, hvor Telenor vil teste kvaliteten og kapaciteten af 5G-teknologien, inden teknologien gradvist rulles ud i mobil- og internetoperatørens landsdækkende mobilnetværk i løbet af de kommende år.

Formålet med Telenors 5G-pilot, som vil fortsætte resten af året, er at teste 5G-højhastighedsinternet til såvel husstande og små virksomheder, privat netværk, IOT og robottjenester samt ikke mindst at få erfaringer med, hvordan 5G-teknologien spiller sammen med andre netværksteknologier.

5G understøtter stigende dataforbrug

5G står for ’femte generation’ mobilnetværk og er en naturlig overbygning på det 4G-netværk, vi har i dag, og vil blandt andet give hurtigere mobilt bredbånd. 5G-teknologien giver større båndbredde, stabilitet og lav forsinkelse.

- 5G kan være med til at understøtte et stadig mere digitaliseret samfund, hvor vi bruger mere og mere data, og hvor både offentlige og private virksomheder i stigende grad er afhængige af højere båndbredder, højere oppetider og lave responstider for at kunne drive effektivisering gennem digitalisering og for at kunne tilbyde de services, som danskerne i fremtiden kommer til at efterspørge, siger Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor.

I Dansk Erhverv ser man store muligheder for, at 5G-teknologien kan være med til at løfte danske virksomheders konkurrenceevne.

- Udrulning af den nyeste mobilteknologi, 5G, er enorm vigtigt for at sikre danske virksomheders konkurrenceevne i anvendelse af IoT og automatiseret produktion. 5G åbner for helt nye digitaliseringsmuligheder, og derfor er det vigtigt, at vi skaber de bedste rammebetingelser for Telenor og de øvrige teleoperatører, der i de kommende år skal investere i udrulningen af den teknologi, der vil virke som katalysator for digitaliseringen af Danmark, siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Telenors tredje 5G-test

5G-testen i Danmark er Telenor Groups tredje 5G-pilot, og erfaringerne fra testen skal være med til at drive 5G-udviklingen i Skandinavien.

- Selvom vi allerede har en del erfaringer fra vores norske kolleger, så glæder jeg mig til, at vi selv i Danmark skal udforske, hvad 5G-teknologien kan, og hvordan vores kunder får det optimale ud af den nye teknologi. I første omgang skal vi selv blive klogere på teknologien, og hvordan den spiller sammen med vores etablerede mobilnetværk, så vi er sikre på, at kvaliteten og performance er god nok - inden vi udvider testen i vores netværk udtaler Jesper Hansen, adm. direktør i Telenor Danmark.


Seneste nyt

fra Nordjylland