Tendens: Kæledyrsejere går julegaveamok

Flere og flere kæledyrsejere investerer i julegaver til den mere behårede del af familien, beretter Petworld i Aalborg.

Hos Petworld i Aalborg er man ikke i tvivl. Flere og flere nordjyske kæledyrsejere bruger penge på at forsøde Fidos jul, selv om Fido ikke har den fjerneste idé om, hvad det er, der foregår i julen.

Det viser en lille rundspørge blandt Petworlds 30.000 følgere på Facebook - og det viser erfaringen fra butikken i City Syd, siger Merethe Højer Villumsen, medejer og daglig leder.

 

- Jeg tror, rundspørgen flugter meget godt med holdningen blandt de kunder, vi møder i butikken. Langt de fleste af dem kommer ind og køber en eller flere julegaver til deres kæledyr, siger Merethe Højer Villumsen.

- Kæledyrene er jo en del af familien, og ligesom vi forkæler vores allernærmeste i julen, så bliver kæledyrene også forkælet lidt ekstra. Måske bliver der lagt nogle lidt mere spændende godbidder i kurven eller købt lidt ekstra legetøj, fortsætter hun.

Og det betyder også, at der for kæledyrene er nogle sikre hits at gå efter, når man er på julegavejagt til de firbenede eller bevingede. Ifølge Merethe Højer Villumsen er et af de helt store julegavehit denne jul i den lidt kitschede afdeling.   

- Vi har fået nogle helt fantastiske julestriktrøjer til hunde fra en virksomhed, der hedder Armitage. Hvis man iklæder sin hund sådan en, så er det umuligt ikke at komme i julestemning. Den får fuld skrue i bedste Bridget Jones-stil, griner hun.

Derudover er hundelegetøj fra firmaet Nerf også i høj kurs, ligesom Trixies batteridrevne kattelegetøj, der automatisk går i gang, når katten kommer tæt på, er i høj kurs hos de julemænd, der har en kat på deres rute.

- Ellers er juleartikler såsom juletørklæder, nissehuer og andet sjovt legetøj også et tilbagevendende julegavehit, ligesom et stort tyggeben til hunden også er en klassiker – eksempelvis en hel tørret rådyrskank fra Ziwi Peak, siger Merethe Højer Villumsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland